Astrid’s werk voor de VN in het crisisgebied Zuid-Soedan

Astrid werkt voor de VN voor vluchtelingen. Hiervoor woont en werkt ze in Genève met haar gezin. Dit keer neemt ze ons mee naar Zuid-Soedan, een crisisgebied. Ze onderzoekt hoe de leef- en werkomstandigheden van de plaatselijke stafleden zijn.

Ze focust zich in haar missie op een aantal key-areas. Ze onderzoekt de accommodatie van de VN medewerkers, hun veiligheid, het welzijn van de plaatselijke staf. Maar ook of er voldoende medische ondersteuning is, human resources, samenwerking, training, zelfredzaamheid. Bij al deze punten heeft ze oog voor hoe het ervoor staat en maakt ze aanbevelingen voor verbeteringen. Sommige verbeteringen kunnen ter plekke door de staf ter plaatse worden toegepast. Voor veiligheidsmaatregelen koppelt ze terug naar het kantoor in Genève of de medische afdeling. Of neemt ze contact op met de IT-afdeling voor de bereikbaarheid. Het welzijn van de stafleden is essentieel om goed in de gaten  te houden, om de missie te laten slagen. Zoals het geïsoleerd werken, onder spanningen, en de gevolgen die dat heeft. In deze video vertelt ze over haar veldwerk.

Astrid van Genderen Stort - Zwitserland
Ik ben Astrid van Genderen Stort en woon in Geneve, Zwitserland. Sinds 1995 werk ik voor de VN voor Vluchtelingen, UNHCR (United Nations High Commissioner for Refugees). Ik heb twee super kids en één Italiaanse man. Ik ervaar, hoor, leer en zie zoveel in mijn werk en leven, verhalen die me ontroeren, doen lachen en inspireren en die wil ik graag met anderen delen.