Ontmoet wereldwijf Michele. Ze woont vlakbij Antwerpen waar het toch echt heel anders is

door gepubliceerd op 31 juli 2018Tags: , , ,

Hallokes! Mijn naam is Michèle en ik woon met mijn drie kinderen in België. Ik ben in Guadalajara, Mexico geboren als oudste dochter van een oer Hollandse vader en een temperamentvolle Guatemalteekse moeder. Mijn jeugdjaren bracht ik door in Colombia, Peru, Nederland, Zimbabwe, Thailand en Indonesië… met de nodige tripjes naar allerlei landen die overal ‘in between’ lagen.

Ik kijk erop terug als één groot avontuur dat zich afspeelde in meerdere talen en culturen. Het was een kleurrijke jeugd die mij veel liefde voor de medemens heeft geschonken en het belang van samenhorigheid heeft bijgebracht. Hoe verschillend ieder van ons ook opgroeit, uiteindelijk maken we allemaal deel uit van een groter geheel: onze samenleving. Ik denk en werk in meerdere talen, het is een constant overleg met me, myself and I. Of zoals ik het zelf vaak multi-talig zeg: me, yo misma en ik.

Mijn platform: Mies Magazine

Tijdens mijn studie ben ik naar België verhuisd. Verliefd, verloofd, getrouwd en zeventien jaar en drie kinderen later gescheiden. Na jaren fulltime moederen ben ik aan de slag gegaan als vertaler. In die tijd hield ik ook een blog bij van mijn (dating) avonturen na de scheiding. Het schrijven beviel mij goed en ik mocht na een spontane aanmelding, vanaf het prille begin aan de slag als Wereldwijf bij LINDAnieuws. Een mooie werk-gezin combinatie als ‘alleenstaande’ moeder die mij zo goed beviel dat ik een paar jaar geleden besloot om andere mensen in scheidingssituaties een hart onder de riem te steken door een speciaal online platform op te richten voor de mens in een scheiding: Mies Magazine.

Vrouwen en zelfkritiek

De vrouw is een intrigerend mens. Overal ter wereld is ze haar eigen grootste criticus. Wat zou het mooi zijn als we elkaar met empathie en (com)passie zouden omarmen en dat ook eens op onszelf zouden leren toepassen. Zoals Maya Angelou ooit zo mooi schreef: ‘Each time a woman stands up for herself, she stands up for all women’. Iedere vrouw die haar verhaal via ons platform deelt, zet ook een andere vrouw daarmee op de kaart en kan op die manier bijdragen aan een positieve kentering voor de positie van meisjes en vrouwen in de wereld.

HEB JE HET VERHAAL VAN COLLEGA WERELDWIJF MARJOLEIN AL GELEZEN? NEE? KLIK DAN HIER!

De mensheid in ieder mens

Toen ons Wereldwijven boek in mei 2017 werd gepubliceerd was dit een persoonlijk geluksmoment om nooit te vergeten. En nu zorgt dit online platform voor een unieke kans om werelds georiënteerde Nederlandse vrouwen te verbinden door ervaringen met elkaar te delen vanuit een vrouwelijk oogpunt. Om mensen, culturen en gewoontes aan elkaar voor te stellen door middel van beeld en authentieke verhalen boordevol ziel en inhoud. Als we elkaar leren kennen, dan zullen we elkaar ook beter begrijpen. En als we elkaar beter begrijpen ontstaat er een bepaald respect naar elkaar dat ervoor zorgt dat we in een wereld komen te leven die zich richt op waar het écht om draait: de mensheid in ieder mens!

Over dit Wereldwijf: Michele de Vries - België

Hallo, ik ben Michele, moeder van 3 pubers. Als kind heb ik de wereld rondgereisd met mijn ouders, broer en zus. Ondertussen woon ik al 25 jaar in België. Ik ben een echt mensen mens en zet mij via mijn eigen online platform Mies Magazine en De Wereldwijven in om de wereld een mooier en samenhoriger plekje te maken voor ons allemaal.