Te dik om te daten?

Hoe je het wendt of keert een eerste indruk blijft belangrijk bij een eventuele ontmoeting met de liefde van je leven! En dat schoonheid daar een rol bij speelt is op de dag van vandaag niet meer weg te denken.

Het is alweer even geleden (zo’n vijftien kilo plus om precies te zijn) dat ik nog vrolijk aan het daten was. Zittend thuiswerken is de boosdoener! Tja, het schoot mij ook in het verkeerde keelgat – om ’t maar met die woorden uit te drukken. Niets mis met mijn freelance werk als vertaler en website oprichtster hoor. Super leuk zelfs, heel afwisselend en boeiend ook, maar dagenlang zittend op ‘mijne poep‘ – zoals ze hier in België zeggen – lekker thuis en dichtbij de koekjestrommel, heeft toch z’n tol geëist! Ik ben nu niet alleen single, maar ook dik.

Mijn gezicht is blij met dat extra beetje vet dat mijn rimpels liefdevol vult en vervaagt.

Een uitermate slechte combinatie in de dating wereld. Bewegen is de clue en dat zou ik veel vaker moeten doen, want de keren dat ik met mijn hond Otis een wandelingetje doe, zijn niet genoeg om die gezellige overtollige kilo’s weg te jagen. Die blijken juist zo gehecht te zijn geworden aan mij dat ze ieder tripje vastberaden met me mee waggelen. Ook ik moet eraan wennen, maar stukje bij rolletje zijn de grammetjes stiekem een onderdeeltje van mij geworden.

Foto: privé eigendom Michele de Vries

Mijn gezicht is blij met dat extra beetje vet dat mijn rimpels liefdevol vult en vervaagt. Een bijkomstigheid, want de blik van schrik bij een potentiële ‘dater’ – als bij dat jong-ogende koppie van me – een dik lijf blijkt te horen – is soms hartverscheurend.

Moordende vleeskeuring op datingsites

Ik lach er maar een beetje om en vind troost in het feit dat ik mezelf ontzettend goed gezelschap vind en ook nog eens heel hard om mijn eigen grapjes kan lachen. Het is juist vét goed voor m’n humor geweest, als je het mij vraagt! En humor heb je nodig met deze proporties want de ‘perfect-ogende’ maatschappij waarin wij leven kan soms hard zijn, en de vleeskeuring op datingsites moordend!

Een vrouw met inhoud, letterlijk en figuurlijk.

Ik geniet volop van mijn leven, al voel ik soms wel de afkeurende blikken van zij die mij niet kennen. Van de mensen die duidelijk niet voorbij mijn extra laagje kunnen kijken om te zien dat het eigenlijk gewoon een extra beetje Mies is…dat het misschien niet ideaal is, maar dat het mij niet minder maakt maar juist dat beetje meer! Een vrouw met inhoud, letterlijk en figuurlijk.

What you see is what you get

Het is wat het is en what you see, is what you get zeg ik dan maar. Deze dame is rijk gevuld, vol passie, humor, en enorme lust voor ’t goede leven. Het zit nu eenmaal in mij en ook al doe ik echt mijn best om gezond en fit te blijven, het resultaat is niet altijd een grammetje minder of een spiertje meer. Voorlopig ben ik best content met deze op mijn lijf geschreven rol van goed-gevulde-goedlachse vrouw.

Ooit ziet iemand door de dikke isolatie lagen, die niet alleen te danken zijn aan mijn bureaubestaan, maar voor een deel, ook aan mijn innerlijke opstapeling van levenservaringen en emoties die zich daar kwetsbaar in verschuilen. En dat daten…..dat laat ik voorlopig even links liggen tot ik een ons weeg!

Over dit Wereldwijf: Michele de Vries - België

Hallo, ik ben Michele, moeder van 3 pubers. Als kind heb ik de wereld rondgereisd met mijn ouders, broer en zus. Ondertussen woon ik al 25 jaar in België. Ik ben een echt mensen mens en zet mij via mijn eigen online platform Mies Magazine en De Wereldwijven in om de wereld een mooier en samenhoriger plekje te maken voor ons allemaal.