Ontmoet wereldwijf Kitty uit Nieuw Zeeland. Zij koppelt dromen aan daden

Kitty Flisijn
door gepubliceerd op 11 september 2018Tags: , , , ,

Zeven jaar geleden verhuisde ik met mijn man en drie kinderen van toen 12, 9 en 7 jaar naar Auckland, Nieuw Zeeland. De combinatie van een hang naar verandering, willen blijven leren, mezelf uitdagen en de gebruikelijke midlife gevoelens vielen samen met mijn mans wens eens in het buitenland te wonen.

Veranderingen en nieuwe uitdagingen

Ik was niet ongelukkig in Nederland, had een goede baan als orthopedagoog. En ik had nooit een lang gekoesterde wens om te emigreren. Maar wel wilde ik mijn mans droom ondersteunen. Een mens heeft maar één leven, je hebt vaker spijt van de dingen die je niet hebt gedaan als van de dingen die je wel deed. Mijn motto: ‘als je blijft doen wat je altijd doet, krijg je wat je altijd krijgt’. Dat kan prima zijn, maar je leert er weinig nieuws van. Ik wilde nou wel eens wat anders van het leven vragen en kijken wat het mij persoonlijk en ons als gezin zou brengen.

Ik houd van reizen. Het heeft mij altijd gefascineerd dat er zoveel verschillende mensen en culturen in dezelfde 24 uur van een dag zoveel verschillende levens leiden en andere waarden en normen aanhangen.

Het idee dat het boeiend kan zijn om binnen het ene leven wat je hebt toch verschillende levens te leiden, vind ik interessant.

Een emigratie past binnen deze gedachtegang. Evenals de droom om later als de kinderen uitgevlogen zijn, op meerdere plekken op de wereld een woonplek te hebben. Waarom mij beperken tot één bepaalde woonplek en cultuur?

Blijven leren en een positieve bijdrage leveren

Totaal ander werk gaan doen paste ook binnen het hele proces. Ik ben een Master Franchise business gestart hier in Nieuw Zeeland. Ook hier totaal nieuwe dingen leren en ervaren, maar wel met de nog steeds aanwezige onderliggende hang om andere mensen in hun leven te ondersteunen en een positieve bijdrage te leveren.  Daar past het schrijven voor De Wereldwijven ook in. We zetten onze hobby, onze ervaringen van het leven in een ander land, in om anderen te inspireren en organisaties te ondersteunen die een positieve bijdrage willen leveren aan de wereld.   

Creëer je eigen leven; koppel dromen en doelen aan daden

De emigratie heeft mij verder gevormd als mens. Ik ben relaxter geworden, meer open naar nieuwe ervaringen, andere culturen en mensen. En krachtiger; door de vele veranderingen in mijn leven weet ik dat ik sterk genoeg ben om dingen aan te kunnen. Ik heb veel meer het gevoel gekregen dat ik zelf mijn omstandigheden kan creëren. Koppel je dromen aan doelen en daden en er is veel mogelijk. Voor jezelf, voor je directe omgeving en voor de wereld. Het is als een rimpel effect.

LEES OOK DE VERHALEN VAN ONZE ANDERE WERELDWIJVEN

Over dit Wereldwijf: Kitty Flisijn - Nieuw Zeeland

Kia Ora, Ik ben Kitty Flisijn woonachtig in Auckland, Nieuw Zeeland. Ik ben zelfstandig ondernemer en o.a. eigenaar van een Master Franchise bedrijf: Fit20 NL en Fit20 NZ. Ik zal schrijven om te motiveren, te inspireren en te verwonderen om wellicht de wereld een stukje beter achter te laten! Van vrouwen, over vrouwen. Mijn motto: Yes, I/you/we can!