Ontmoet wereldwijf Astrid. Ik leef mijn droom in Zuid Afrika!

Ik daal de treden af, een helder blauwe wolkeloze hemel en brandende zon boven me en ik voel me omringd door een aangename warme kruidig-geurende lucht. Het beton van de airport lijkt te sidderen onder de hitte en ik word overvallen door emoties. Een rilling over mijn rug, een vol warm gevoel in mijn borst. Ik weet het en tranen springen in mijn ogen en ik voel dat alles overweldigende gevoel: “Ik kom thuis”.

En bij de laatste tree van de vliegtuigtrap, mijn voet op de Afrikaanse bodem zettend, sta ik ook echt weer met beide benen op de grond. Er is een man en een zoon die mijn aandacht vragen, maar ik zie hen naar mij kijken. Ik zie dat hij me probeert te lezen en met een overslaande stem spreek ik uit wat ik voel! Hier wil ik wonen, want ik hoor hier thuis! En weet je zelfs bij het opschrijven hiervan word ik weer overvallen door emoties.

Eerlijk in mijn nieuwe relatie

Ik ga even terug in de tijd. In 1996 tijdens een zelfbewustwordings-cursus leer ik mijn man kennen, in ’97 trouwen we en in ’98 wordt onze zoon geboren. Op het moment dat we elkaar leerden kennen, beiden na een niet in stand houdende eerdere relatie, vond ik dat ik eerlijk moest zijn. Vorige relaties zijn er om van te leren. Met de intentie deze keer een betere koers te varen, heb ik vanaf het begin mijn wensen voor het leven op tafel gelegd.
Met de woorden “Ik ga er niet voor vechten. Want ik weet dat als jij dit niet wil, dan gaat de relatie niet werken en zullen onze wegen zich op den duur scheiden”.

Drie wensen in het leven

Mijn grootste wens was de kinderwens en met een 21 jaar oudere man, was dit nou niet iets heel vanzelfsprekends…De tweede wens was: Naar Afrika gaan. Geen idee wat dat betekende toen ik het uitsprak maar het was iets wat al heel lang in mij zat. Die wens was ooit aangewakkerd door de film en het boek ‘Out of Africa’ van Karen Blixen en “Mijn Afrika” van Kuki Gallmann. De derde wens was om te leren pianospelen, misschien omdat het van thuis uit niet mocht en het een onvervulde kinderwens was. Helaas een beetje laat om rond je 40e nog te beginnen en zeker niet eenvoudig als je niet echt muzikaal aangelegd bent.

Dromen en emoties in 2003

En zo gebeurt het dat op een gewone weekdag in 2003 Jan de kamer instapt en zegt:” Ik denk dat het tijd is om wens twee te vervullen…Waar in Afrika zou je naar toe willen?” Ik weet het direct en het is alleen nog maar een kwestie van naar een reisbureau gaan om iets moois te boeken dat ook geschikt is voor een kleuter. En zo betreden we dan voor het eerst de Afrikaanse bodem. Mijn droomland Kenia waar ik word overvallen door emoties!

We genieten van een georganiseerde vakantie van zo’n drie weken. We bezoeken verschillende nationale parken en gaan ook een paar dagen naar de kust. Hier in alle rust onder een palmboom begreep ik pas wat er gebeurde. Ik was ‘hoteldebotel’ verliefd op alles wat Afrikaans was. Na die heerlijke vakantie kreeg ik het gevoel en verlangen om terug te gaan naar Afrika, maar nu om er te gaan wonen, niet meer uit mijn hoofd.

Op avontuur in Zuid Afrika

Veel gesprekken volgden en eindelijk na anderhalf jaar googelen, zoeken, lezen en praten zei Jan: ‘Luister As, ik ga met je mee naar Afrika maar niet naar Kenia… Wat zou je vinden van Zuid Afrika?’ En zoals eerder kon ik ook nu niet anders dan volmondig JA zeggen. Ons huis in Brabant ging in de verkoop en was de dag voor we vertrokken voor onze 28 daagse zoektocht naar een huis in Zuid Afrika, verkocht. Nou als dat geen teken is.

We waren nog nooit in Zuid Afrika geweest en hadden een bepaald gebied voor ogen om te gaan wonen. Niets wisten we, we deden maar wat, maar ik voelde me geweldig want we volgden onze droom van samen een nieuw avontuur aangaan.

Wordt vervolgd!

Niet de gedroomde bushlife, ik moet eerlijk zijn…Ik moest een concessie doen want we kozen mede voor een goede educatie voor onze zoon voor de West-Kaap. Een leven in Afrika dat voor mijn gevoel heel dicht bij het leven in Zuid-Frankrijk of Spanje zou passen. In september op zoek gaan en iets vinden om te huren vanaf december, dat viel niet mee. Uiteindelijk lukte het ons dan toch om op de laatste dag een huurcontract te tekenen op Schapenberg Estate in Somerset-West. We gingen wonen op een security estate, een mooi huis maar achter een muur… Echt heel ver van mijn droom af maar het was een eerste stap!

Lees in mijn volgende verhaal hoe ons leven hier in Zuid Afrika verder vorm heeft gekregen…

 

ONTMOET OOK DE ANDERE WERELDWIJVEN

Hoi ik ben Astrid en besloot mijn droom en gevoel te volgen en samen met onze zoon, man en golden retriever te emigreren naar Zuid Afrika. Via de wijnlanden van de West-Kaap zijn we beland op een gamefarm in Limpopo. Zeelandhuys @ die Huys OpiKopi zal de plek zijn waar ik al mijn passies bij elkaar kan brengen en vanwaar ik mijn leven en emoties met anderen hoop te delen.