In het kader van vaginale ongemakken, mag ik jullie een vraag stellen?

Ingeborg van t Pad Bosch

Ingeborg van t Pad Bosch - VS

17 februari 2019

Even afgezien van overgangsklachten, ongesteldheidspijnen, moodswings en zwangerschapsklachten, heb jij weleens last van een geïrriteerde of jeukende vagina? Vast wel want dat is namelijk heel gewoon. Soms heb je jeuk aan je neus en soms aan je vagina…

Laten we het er dus maar eens ‘gewoon’ over hebben want de helft van alle vrouwen wereldwijd heeft daar namelijk soms last van! 

Hormonen, hormonen….

Als je hormoonspiegel verandert, zoals bij je menstruatie, een zwangerschap of tijdens de overgang, kun je vaginale jeuk krijgen. Natuurlijk hebben we in onze pubertijd al geleerd dat het belangrijk is om tampons of maandverband op tijd te verwisselen om jeuk en geurtjes tegen te gaan. En dat tampons soms in de weg kunnen zitten, dat weten we ook allemaal. Maar zelfs het zachtste maandverband kan gaan irriteren. Vaak komt dat door het synthetische materiaal waar het van gemaakt is, waardoor een broeierig klimaat kan ontstaan. En daar zijn bacteriën dol op!

Sommige vrouwen hebben zelfs last van contact-eczeem dat over het algemeen wordt veroorzaakt door een stof die van buitenaf de huid binnendringt. In maandverband zitten allerlei stofjes om het product fris, spierwit en absorberend te maken. Het zijn juist die chemische stoffen die tot irritaties kunnen leiden.

Chemische stoffen, plastic en ander synthetisch spul

Het is tegenwoordig heel normaal om na te denken over wat je op je gezicht smeert of in je mond stopt maar wat je ‘down under’ gebruikt, is vaak iets waar veel minder over nagedacht wordt. En er is nogal wat om die chemische stoffen in maandverband te doen. Gewoon maandverband zou giftige stoffen bevatten en aangezien een ingrediëntenlijst bij maandverband en inlegkruisjes niet verplicht is, weten we eigenlijk niet wat er in zit. En dat is best raar voor iets wat je zo dichtbij je draagt en zelfs in je lichaam stopt. 

Tijd dus om eens bewust stil te staan bij de tampons, inlegkruisjes en maandverband dat je gebruikt? 

Wat denk je van katoenen maandverband?

Nu niet ineens weg clicken! Maak je geen zorgen want het gaat hier niet om wasbaar spul dat je te drogen moet hangen aan de waslijn. Er is katoenen maandverband dat je na gebruik weg kan gooien. En nee, katoen is niet minder effectief! Katoen absorbeert vijf keer het eigen gewicht dus de kans op doorlekken is er ook niet. Het enige verschil met regulier maandverband is dat de katoenen variant veel minder irriterend en duurzamer is. Het maandverband van Sanature is gemaakt van 100% natuurlijke katoen en bevat geen chemische stoffen. Niet alleen vriendelijker voor je vagina maar ook voor het milieu!

Nog even de voordelen van 100% natuurlijk katoen voor je op een rijtje

  • Katoen is van nature hypo allergeen waardoor je minder kans hebt op een allergische reactie of jeuk en irritatie. 
  • Katoen is puur natuur en bevat geen synthetische of chemische stoffen. Beter voor het milieu dus!
  • Katoen zorgt ervoor dat de huid rond de vagina goed kan blijven ademen en voorkomt broeierige toestanden.
  • Katoen is zacht en comfortabel, voelt fijn aan en zit lekker.
  • Katoen is sterk en absorbeert door de natuurlijke vezels van katoen vijf keer het eigen gewicht.
Bron: YouTube

Wil je weten waar je Sanature kunt kopen? Of heb je vragen? Ga dan naar de website en laat je adviseren. 

Over dit Wereldwijf: Ingeborg van t Pad Bosch - VS

Ingeborg van t Pad Bosch - VS
Hi! Ik ben Ingeborg en woon sinds 2010 met mijn gezin in New York. Ik schreef tot nu toe voor online platforms en tijdschriften, publiceerde de bundel #Familie Jansen Goes New York en mijn debuutroman #Kroniek van een erfenis. Voor De Wereldwijven schrijf ik over vrouwen in de USA waar ongelijkheid, onrecht en seksisme maar ook vrouwelijke strijdkracht en energie dagelijkse kost zijn!