Maak een reis door de verhalen van je leven en vind jouw innerlijke verteller!

door gepubliceerd op 18 maart 2019Tags: ,

Op een druilerige dag in het najaar van 2010 liep ik door Chelsea market in New York City met mijn ziel onder mijn arm. We waren net geëmigreerd en ik had nogal wat opgegeven, zo voelde dat nu al weken…

Mijn nieuwe leven leek wel spannend voor de buitenwereld en okay het bracht een hoop nieuwe perspectieven en inspiratie maar het was ook eng en onzeker. Ik was nog nooit zo financieel afhankelijk geweest van mijn echtgenoot en wat ging ik hier in godsnaam met mijn leven doen?

Hing ik nou zo maar mijn carrière als psycholoog aan de wilgen? Daar had ik verdomme jarenlang voor gestudeerd en aan gebouwd. Hier moest ik, ik weet niet hoeveel extra licenties halen om het weer te mogen doen en daar had ik echt helemaal geen zin in!

Mijn kantelpunt

Met gebogen hoofd en afhangende schouders liep ik langs al die fantastisch leuke eettentjes en winkeltjes waar je als toerist in New York City normaal gesproken een moord voor doet. Aan het einde van de markthal stuitte ik op een klein boekwinkeltje. In de etalage lagen boeken met titels als What color is your parachute? en Are you looking for purpose? Op zoek naar zelfhulp stapte ik er binnen. Maar voordat ik de schap met populaire psychologisch adviezen had gevonden, viel mijn oog op een ansichtkaart in het roestige rek bij de ingang. “Life isn’t about finding yourself. Life is about creating yourself – Bernard Shaw.” Ik weet niet waarom maar sommige momenten vormen een kantelpunt in je leven. Dit was er zo eentje.

Er zat een boek in mij

In dat ene boekwinkeltje aan het einde van Chelsea Market besloot ik de komende jaren te gaan creëren in plaats van te analyseren. Totaal nieuw voor mij als psycholoog. Of het schilderen, beeldhouwen of schrijven zou worden, dat wist ik nog niet precies maar thuis gekomen, schreef ik me in voor een schildercursus bij het plaatselijke Art Center en een schrijfcursus bij Editio. Het is uiteindelijk het schrijven geworden. Toen mijn laatste schrijverscoach Marcel Möring in de cursus Fictie III tegen mij zei: “Ingeborg, er zit een boek in jou.” durfde ik het aan. En voilà! Mijn eerste eigen roman “Kroniek van een erfenis” is in september 2018 gelanceerd.

Bij Editio leerde ik de verteller in mijzelf kennen. Er zitten nog zoveel verhalen in mij. Iedere herinnering, iedere dag, iedere plek en iedere ontmoeting vormen nu de inspiratiebronnen voor de rest van mijn leven!

Jouw innerlijke verteller

Heb jij ook een verhaal in je? En wil je bijvoorbeeld schrijven over iemand uit je familie, over jezelf, of over iets waarover je gelezen hebt in de krant en wat je niet meer loslaat? Een hommage aan de straat van je geboortedorp of land? 

Dan is de cursus (auto)biografie schrijven gegarandeerd iets voor jou! En voel je alsjeblieft vrij om de feiten en de fictie met elkaar te vermengen. Dat levert de mooiste resultaten op. De cursus start al op 27 maart. Je kunt dus vrijwel meteen beginnen! Maar je kunt je ook voor één van de andere online schrijfcursussen van Editio inschrijven. Van roman of blog tot longread of bedrijfsverhaal, Editio leert het je.

Editio geeft speciaal voor De Wereldwijven en onze lezers een korting van 10% als je je nu inschrijft voor een schrijfcursus. Vergeet dan niet de kortingscode WERELDVERHAAL5 te vermelden!

Over dit Wereldwijf: Ingeborg van t Pad Bosch - VS

Hi! Ik ben Ingeborg en woon sinds 2010 met mijn gezin in New York. Ik schreef tot nu toe voor online platforms en tijdschriften, publiceerde de bundel #Familie Jansen Goes New York en mijn debuutroman #Kroniek van een erfenis. Voor De Wereldwijven schrijf ik over vrouwen in de USA waar ongelijkheid, onrecht en seksisme maar ook vrouwelijke strijdkracht en energie dagelijkse kost zijn!