Bedrijf van een wereldwijf – Judith maakt met Miracles de droom van haar overleden moeder waar!

Judith’s moeder Stella zei altijd: ‘Als je het niet kunt eten, moet je het ook niet op je lijf smeren.’ Ze maakte met veel passie crèmes en andere verzorgingsproducten met ingrediënten uit de natuur. Bijna twee jaar geleden overleed ze. Ze vroeg Judith het stokje van haar over te nemen. Vorige week lanceerde Judith de puur natuurlijke verzorgingslijn Miracles by Stella!

Als ex-Human Resource professional was Judith vooral geïnteresseerd in mensen, hun keuzes en hun waarden en hun ontwikkelingspad missie. Ze schreef er dan ook een aantal boeken over en richtte een aantal 10 jaar geleden PureHuman op van waaruit ze velen verder hielp als coach & trainer op het gebied van zichtbaarheid, zelfvertrouwen en eigenwaarde. Daarnaast viel haar visie op ondernemerschap en organisatieontwikkeling zo op dat ze steeds vaker op het podium stond om anderen te inspireren en te motiveren. Maar toen haar moeder ziek werd, kwam er ook nog iets anders op haar pad…

Waarom ben je Miracles by Stella begonnen?  

Mijn moeder had een grote passie voor het maken van natuurlijke verzorgingsproducten. Ik heb het stokje van mijn moeder overgenomen omdat ik het haar beloofd heb. Voor haar dood vroeg ze me vaak of ik er wat voor zou voelen haar passie voort te zetten en elke keer zei ik met m’n hart ‘ja’. Al had ik geen idee waarom, hoe of wat. Ik ging op zoek naar wat mij intrinsiek zou motiveren de wens van mijn moeder te vervullen. En die drijfveer vond ik. Net zoals dat ik met PureHuman altijd al deed, creëer ik met Miracles by Stella ook een manier waarop mensen goed voor zichzelf kunnen zorgen. Zelfliefde in een potje noem ik het gekscherend, maar zo is het wel. Het gaat erom dat je jezelf die liefde gunt!

Waarom was die zelfliefde in een potje jouw moeders passie? 

Mijn moeder was een sterke vrouw met een hele heldere geest maar haar lichaam was een stuk minder sterk. En alhoewel ze veel ziek was in haar leven, deed ze enorm haar best er voor mij en mijn vader te zijn. Alles moest gewoon doordraaien. Door haar aten we heel gezond en toen ik een puber was, volgde ze een opleiding aromatherapie en experimenteerde ze al met natuurlijke ingrediënten voor crèmes, douchegel en shampoo.

Helaas had ze zelf niet altijd voldoende eigenwaarde doordat ze vaak vermoeid of ziek was. Maar rond haar zestigste gooide ze het roer om en stortte ze zich op een andere levenswijze waarbij ze meer energie voelde en meer dingen deed die ze echt graag wilde doen, LEVEN dus!

Het inspireerde haar enorm toen ik vroeg of ze niet een bedrijfje in haar natuurproducten moest beginnen gaan verkopen. Ze trok haar stoute schoenen aan en startte met haar Miracles. De passie bij het maken en verkopen van de producten spatte er vanaf! Tot op het laatste moment. Dat doorzetten, dat heb ik zeker van haar geërfd! 

Behalve natuurlijk dat het haar passie was, waarom raakt het verhaal achter Miracles jou zo? 

Omdat het zo’n mooi verhaal is! Hoe zij op latere leeftijd tot bloei is gekomen, door haar eigen verzorgingslijn te ontwikkelen en voor zichzelf te beginnen. Dat wonder van hoe zij zich van een rups in een vlinder heeft ontpopt en heeft doorgezet tot het laatste moment.  

Door de producten van Miracles by Stella leeft ze voort en door haar verhaal te vertellen, geef ik haar de mogelijkheid nog meer harten raken en mensen te helpen hun gezondheid te verbeteren. Het was haar levensmissie. 

Ze zei altijd: ‘Smeer niets op je huid dat je niet kunt eten.’ En het is waar. We smeren maar wat op onze huid omdat we dat aangeprezen krijgen door allerlei slimme marketing-trucjes. Daar waren mijn moeder en ik altijd al wars van. En die bewustwording, die levensmissie, wil ik graag doorgeven.

Bedrijf van een Wereldwijf: Miracles by Stella

Wat doet dat met jou, dat besef?

Het is het gevoel dat zij mij draagt. Eerst was ik het gewoon aan het doen en het voelde aanvankelijk misschien als een verplichting. Ik had het haar immers beloofd. Maar gedurende de tijd dat ik er mee bezig was, ontstond er ook een soort soul-searching. Waarom doe ik wat ik doe? Ik wist al dat ik vanuit mijn hart ‘ja’ tegen haar had gezegd maar inmiddels weet ik ook waarom ik dat deed; ik wil graag bewustwording brengen, ook op dit vlak. Ik voel ik er nu vooral dankbaarheid bij en een enorme drive om dit tot een groot succes te maken. Mijn moeder stopte zoveel passie in het maken en ontwikkelen van haar Miracles Het is een voorrecht om haar werk voort te zetten en op die manier mensen te raken met wat ik doe! Ik voel haar leiding en dat is heel prettig fijn.

“Het is het gevoel  Ik voel dat mijn moeder mij draagt.”

Door haar Miracles voort te zetten, heb ik bijvoorbeeld de afgelopen twee jaar geleerd dat ik meer hulp mag vragen en dat ik het niet allemaal alleen hoef te doen. Ik mag de controle loslaten en nog meer op m’n intuïtie vertrouwen. 

Ik wil met Miracles een verhaal vertellen

Door je waarde in het leven te ontdekken en goed voor jezelf te zorgen, maak je altijd de juiste keuzes. Met die boodschap probeer ik mensen terug te brengen naar wie ze zijn. In mijn verhaal over de band met mijn moeder, mijn crowdfunding, het ondernemen zitten zoveel levenslessen die ik wil delen met de wereld. En dat doe ik het liefst! 

Speciaal voor moederdag kun je deze twee verzorgingsprodukten winnen!
Hoe? Stuur je favoriete moederdagfoto naar onze redactie. Uit de leukste inzendingen kiezen wij de winnares!

LEES HIER OVER MEER INSPIRERENDE BEDRIJVEN VAN WERELDWIJVEN

Over dit Wereldwijf: Ingeborg van t Pad Bosch - VS

Hi! Ik ben Ingeborg en woon sinds 2010 met mijn gezin in New York. Ik schreef tot nu toe voor online platforms en tijdschriften, publiceerde de bundel #Familie Jansen Goes New York en mijn debuutroman #Kroniek van een erfenis. Voor De Wereldwijven schrijf ik over vrouwen in de USA waar ongelijkheid, onrecht en seksisme maar ook vrouwelijke strijdkracht en energie dagelijkse kost zijn!