Hoe het is om na vijf maanden je grote liefde weer te zien

door gepubliceerd op 3 september 2019Tags: , , ,

In het totaal ben ik ongeveer vijf maanden terug in Nederland geweest. In die tijd ben ik afgestudeerd, maar heb ik ook besloten om naar Kenia terug te gaan. Die keuze was deels ingegeven door liefde en deels door mijn hang naar avontuur en om mijn onderzoek naar nomadische veehouderij en natuurbehoud af te ronden. Inmiddels ben ik er alweer een maand. Hoog tijd om te vertellen hoe het is om na een aantal maanden je grote liefde weer te zien!

De grote liefde had beloofd mij op te halen van het vliegveld. Voor we elkaar weer zagen, ging er één belangrijke vraag door mijn hoofd: is de connectie die we beiden vijf maanden geleden voelden er nog steeds? Het was namelijk erg goed mogelijk dat ik mezelf een grotere liefde had aangepraat dan er in werkelijkheid was. Zelf wist ik dat het wel goed zat, maar je hart liegt wel vaker tegen je en ik ben een meester in het bedenken van mooie verhalen. 

Maar dan zie je elkaar weer…

Onze reünie was om 6 uur ’s ochtend na een doorwaakte nacht voor ons beiden. Het was een stil, en een oprecht romantisch moment tussen ons tweeën. Soms zijn woorden of groots drama niet nodig. Het kostte mij wat tijd voor ik me realiseerde dat ik echt terug was. Er was zelfs wat chaos aan vooraf gegaan want mijn vliegtuig was sneller dan verwacht en mijn geliefde was bijna te laat.

Wat was ik zenuwachtig toen ik hem zag, maar niet zo zenuwachtig als de vorige keer dat ik naar Kenia kwam. Toen trilde ik als een rietje bij de douane. In plaats daarvan was ik nu kalm, wat me doet geloven dat de terugkeer naar Kenia de juiste beslissing is.

Slapen in de armen van mijn lief

Toch kon ik bijna niet bewegen toen ik hem aan zag komen lopen buiten de aankomsthal. Ik nam een koele, statige houding aan, als van een dame van adel en bleef op hem wachten bij mijn bagage. Zodra hij bij me was kreeg ik een mega stevige omhelzing. Ik kon alleen maar lachen en hem terug omhelzen. Het was goed zijn glimlach weer te zien.

Na een tijdje achterin de auto van Nairobi naar Nanyuki konden we in het donker van de vroege ochtend weer dichter naar elkaar toe komen. Ik ben meerdere keren van Nairobi naar Nanyuki gereisd en ik kan je zeggen dat half slapend in de armen van je liefde die je vijf maanden niet gezien hebt de beste manier is. Het is waar dat de geur van iemand om wie je geeft een sterke aantrekkingskracht heeft. 

En hoe nu verder?

Ik ben nu ongeveer een maand terug in Kenia. De reünie op het vliegveld is het begin van het volgende hoofdstuk in ons romantisch verhaal. Nu zijn we aan het uitvechten hoe de liefde blijft staan in het dagelijks leven. Vaak is dat vechten bijna letterlijk, want het is lang niet makkelijk om samen te zijn als twee koppige mensen met een andere culturele achtergrond.

Er zijn veel misverstanden tussen ons, bijvoorbeeld over hoe we het gedrag en de woorden van de ander opvatten en over de betekenis van de dingen die we doen. Dit zorgt er soms voor dat de gemoederen hoog oplopen. Toch heb ik geen spijt van mijn beslissing om terug naar Kenia te gaan want, nu een maand verder, leeft de liefde nog steeds! Ik ben erg benieuwd hoe mijn en ons leven er over een half jaar uitziet. Ik hou jullie op de hoogte!

LEES HIER MEER OVER HET VERTREK VAN RIANNE NAAR KENIA

Over dit Wereldwijf: Rianne Doller - Kenia

Hallo allemaal! Mijn naam is Rianne. Ik ben een studente internationale ontwikkelingshulp en stedelijk milieubeleid. Voor mijn laatste scriptie heb ik een half jaar in Kenia gewoond waar ik onderzoek deed naar wildparken en nomadische veehouders. Na mijn terugkomst in Nederland, besloot ik om weer terug te gaan. Het is zo bijzonder de kans te krijgen om in het buitenland te wonen en om andere culturen te leren kennen. Graag deel ik met jullie de grappige dingen die mij op reis zijn overkomen zoals het geflirt met mannen maar ook de serieuze onderwerpen over het leven van vrouwen daar.