Het is niets spectaculairs. Maar het is mijn gewone leventje waarvan ik geniet

Ja, wat is thuis? Voor mij is thuis in ieder geval niet Nederland. Maar waar dan wel ? Israël is al jaren mijn thuis, mijn basis. Maar sinds enkele jaren heb ik nog een tweede thuis. Een plek waar ik me heerlijk voel: Leros een klein Grieks eilandje. Toen mijn man zes jaar geleden een sabbatical jaar had, hebben we daar een half jaar gewoond en sindsdien gaan we ieder jaar weer terug voor een maand. Dit keer zelfs vijf weken…

We huren een klein appartement bij een familie vlakbij het strand, in een landelijke omgeving. Mijn dagen zijn gevuld van zonsopgang tot zonsondergang met wandelen, fietsen, zwemmen en natuurlijk fotograferen. Het is niets spectaculair, maar het is wel mijn gewone leventje waarvan ik van de simpele dingen probeer te genieten.

Om de zon op te zien komen fiets ik naar de oostkant van het eiland. Het mooiste is eigenlijk net voor de zonsopgang. De lucht heeft prachtige kleuren. Het is heel rustig met hier een daar een vissersbootje.

Ons huis staat aan de westkant van het eiland. Vandaar is net na zonsopkomst de volle maan nog prachtig te zien.

Mijn dag begint meestal met een ochtendwandeling in de omgeving. De mooie natuur is een lust voor het oog en het ruikt er heerlijk.

Mijn boodschappen doen en drinkwater halen doe ik op mijn fiets. 

Maar hier in de omgeving komen er verschillende voertuigen voorbij. Oude brommertjes en scooters bijvoorbeeld.

Niet iedereen beschikt over deze ‘moderne’ middelen. Ezeltjes worden hier nog als vervoermiddel gebruikt .

Regelmatig komen er kuddes schapen en geiten voorbij. Uit de verte hoor je ze al aan komen. Ik blijf ervan genieten, hoe vaak ik ze ook hoor.

Kleine kerkjes staan er overal op het eiland. Op de mooiste plekjes zijn ze te vinden.  

 De Griekse priesters horen ook nog steeds bij het dagelijks leven.

Kleine vissershaventjes zijn er op verschillende plekken.      

Iedere keer is er weer een bepaalde spanning als een bootje binnen komt. Wat hebben ze gevangen? 

Als ik vis koop dan doe ik dat dan ook vers van de vissers.

Hier en daar zijn ook piep kleine stadjes, met smalle straatjes. 

Een bezoek aan de groentewinkel is ook altijd een belevenis.

De dag sluit ik vrijwel altijd af aan het strand met een drankje, genietend van een mooie zonsondergang…

Wat ik als zei, niets spectaculairs misschien maar simpelweg genieten.

Over dit Wereldwijf: Tamar Malinoff - Israël

Shalom, ik ben Tamar en woon alweer 38 jaar in Israël. Op het moment met mijn partner en 4 poezen in Haifa. Nu de kinderen het huis uit zijn heb ik wat meer tijd voor mezelf en ga graag met mijn camera opstap om te fotograferen. Het ligt dan ook in mijn bedoeling om jullie mee te laten genieten van mijn uitstapjes.