Ik wil terug naar Nederland! Lekker genieten van de berglucht

door gepubliceerd op 17 november 2019Tags: , , , ,

Terug naar Nederland? Je bent pas net weg! Ik hoor het je denken en ja ik wil terug, maar niet nu al. Ik heb het namelijk ook niet over Nederland in Europa, maar over Nederland in Colorado.

Een paar weken geleden was ik in Estes Park, een dorpje in Rocky Mountain National Park, om te hiken en vooral te genieten van frisse berglucht. In een wijnbar vroeg ik aan de dame achter de bar of ze nog tips had voor als we in de winter terug wilden komen en ze riep meteen: ‘You have to go to Nederland’. Vervolgens legde ze me uit dat met Nederland eigenlijk ‘The Netherlands’ bedoeld wordt, maar dat ze het hier iets anders schrijven. Dat je het maar weet!

Skieen in de Nederlandse bergen?

We konden onze nieuwsgierigheid niet bedwingen en besloten de volgende ochtend naar Nederland te rijden. Na een prachtige rit door de bergen van Colorado kwamen we aan in Nederland, een klein dorpje met 1.400 inwoners. Dit dorpje kreeg de naam ‘Nederland’ in 1874 door de komst van Mining Company Nederland.

Nederland USA

De oorspronkelijke mijn lag hoger in de bergen waardoor de mijnwerkers veel last hadden van slecht weer. Men besloot om een deel van de werkzaamheden naar een lager stuk land te verplaatsen wat daardoor de naam ‘Nederland’ kreeg. Heel toepasselijk voor een plek op 2400 meter hoogte! Deze plek staat nu vooral bekend als betaalbare en gezellige plek om te wintersporten rondom Rocky Mountain National Park.

Nederland wordt steeds populairder vanwege de enorme prijzen die je in Aspen betaalt voor een zelfde vakantie. Al zijn de bewoners wel bang dat het met dit dorpje dezelfde kant op zal gaan. Na een koffietje te hebben gedaan bij Ned’s moesten we helaas weer door maar ik kom graag nog een keer terug om van de natuur en dit leuke dorpje te genieten!

Nederland USA

Fall, the best season of all

Naast Nederland heeft Colorado nog veel meer te bieden, zeker in de herfst. Colorado staat bekend om de fall folliage, dit is het fenomeen van verkleurende Espen in de herfst. De bomen nemen rode, oranje en gouden kleuren aan en in de bergen van Colorado zorgt dit voor sprookjesachtige uitzichten. Ik had het geluk om Colorado precies te bezoeken tijdens dit proces en heb er enorm van genoten. Herfst in Rocky Mountain National Park is misschien wel het mooiste seizoen van allemaal. Naast de mooie herfstkleuren is dit ook het broedseizoen voor de elanden, wat voor memorabele taferelen kan zorgen…

Nederland USA

Over dit Wereldwijf: Anne Honders - VS

Hi, ik ben Anne. In augustus 2019 zijn we het expat avontuur aangegaan en vanuit Den Haag naar Houston verhuist. De komende periode staat in het teken van reizen, fotografie, schilderen, schrijven, werk zoeken en uiteraard wennen aan een nieuwe cultuur. Wat de USA me gaat brengen ontdek ik elke dag een beetje meer en dit avontuur zal ik met jullie gaan delen!