SLUG – SEO – of (S)PERMALINK: onze eeuwige jacht op méér volgers en bereikbaarheid

door gepubliceerd op 23 december 2019Tags: , ,

Het was een sprong in het diepe. Onze redactie, bestaande uit vijf dames, wilde een platform lanceren waar vrouwen inspiratie en verbinding kunnen vinden. De Wereldwijven – grenzeloos inspirerend, ging live in maart 2018. Inmiddels zijn er meer dan 155 wereldwijven-kanjers aangehaakt om voor ons schrijven. Voor ons? Nee, voor de inmiddels 15.000 unieke bezoekers van onze website. We groeien. Gestaag, maar met stijgende lijn! Alleen het is nog niet genoeg…

Meer volgers, maar hoe pakken we dat aan?

De redactie is erg doordrongen van het feit dat we nog steeds aan de weg moeten timmeren. We moeten meer volgers en bezoekers krijgen willen we meespelen binnen dit grote overvolle medialandschap. We zijn nog relatief ‘klein’ en er is al zoveel aanbod! Binnen deze overdaad aan content pleiten we al vanaf het begin voor maximaal één inspirerend verhaal per dag. Behapbaar, authentiek, persoonlijke content, dat ook aan het denken zet. Kijk, hoeveel tijd hebben wij nu eigenlijk? Wekker, opstaan, werk, huishouden, de bekende ratrace! Liever kwalitatieve content dan kwantiteit toch? Daarom kan onze volger via social media één fijn artikel tot zich nemen, die via een post op Facebook of Insta eenmaal daags aan haar wordt aangeboden. Als een inspirerend hapje tussen de bedrijven door.

Willen we met deze ‘less is more‘ strategie ons unieke plekje verzekeren tussen alle sites, blogs, vlogs en tijdschriften, dan moeten we heel goed bereikbaar te zijn.

Groeien dus! Opvallen! En toch natuurlijk integer blijven. Daar hebben we onze koppen al meerdere malen over gebogen! Geen sensationele koppen zonder inhoud dus. Alleen er moet wél op worden geklikt! CLICK – DOORCLICK en DELEN. Tijdens deze zoektocht hebben we onszelf ook bijgeschoold. Zo volgde Mies een social media cursus en verdiepte zij zich ook in hoe je het beste een gesloten community kunt ‘bouwen’. Floor is onze digi-heldin die altijd weer een plug-in kan installeren of even de website ‘verhuist’ naar een andere server. Door samen te werken aan de juiste SEO (Search Engine Optimization) proberen we zoveel mogelijk aan onze vindbaarheid te werken. Bij elk artikel ‘taggen’ wij zoekwoorden die hopelijk bezoekers op onze site brengen. Marjolein onze goeroe als het gaat om analytics en statistieken, altijd accuraat en ‘well-organised’. En Ingeborg, ons opperhoofd weet als geen ander als een spin in dit web te zitten. Creatief, positief en visionair.

SEO, meta links, door de bomen zien we soms het bos niet meer

Dag in dag uit staan we dus met elkaar in contact, ondanks de verschillende tijdzones: Colombia, New York, Brussel, Antwerpen en een ‘durp’ in Brabant (moi). Ikzelf, zegt de gek, ben de digi-doos van ons A-team. Ja, ik kan in Word Press werken, maar binnen een dag kan ik weer net vergeten zijn hoe ik de SEO en SLUG of PERMALINK moet invullen. Zeker de eerste redactiesessies kon ik niet nalaten het woord permalink met een S ervoor uit te spreken. A dirty mind is a joy forever. Laat staan de betekenis van de METALINK of SEO-analyse. Menigmaal, nee, altijd eigenlijk wel, moet ik via google hang-out even de digi-kanjers raadplegen of het wel goed staat wat ik geredigeerd heb. Daarentegen mag ik mij nog wel weer nuttig maken met de eindredactie of titels. En niet onbelangrijk… acquisitie. Ieder zijn talent zullen we maar concluderen :-)Op het gebied van acquisitie is het hard werken. Zijn er sociale en duurzame merken die een artikel willen sponsoren? Mogen we ook met merken in zee die niet per definitie sociaal zijn? Moeten we misschien aan Google Ads gaan denken? Of een bureau die online marketing diensten kan inschakelen en optimaliseren? Zijn we daar interessant genoeg voor? Groot genoeg? Stoort het onze lezers niet te veel? Zijn er samenwerkingen mogelijk waardoor we aan ons verdienmodel kunnen werken?

Volgerrrrrs please!

Tot nu toe doen we het allemaal op vrijwillige basis, al twee jaar lang, dag in dag uit. Nu is het moment: we moeten doorstoten. De deuren naar betaalde opdrachtgevers, partners en adverteerders gaan dan vele malen wijder openstaan. Ook worden we interessanter voor mediabureaus als we groter zijn. Daarom roepen wij met regelmaat iedereen op om via social media onze posts te delen. Zodat we geliked worden en met name: gevolgd!

Vandaag opnieuw via dit artikel: help ons aan nieuwe volgers please, Bitte, svp, por favor! Laten we komend jaar – 2020 – onze krachten bundelen en als elke volger één keer per week een mooi verhaal deelt binnen zijn/haar kennissengroep dan stoten we misschien door naar de 10.000 social media volgers! Dan zijn we geen ‘kleintje’ meer maar een naam waar niemand meer omheen kan.

Liefhebbers van De Wereldwijven: bundel onze krachten en laat 1 + 1 = 3 zijn! Als de 15.000 unieke bezoekers per maand allemaal gaan volgen en delen, dan stoten we straks door naar ware media-icoonstatus 😉

Over dit Wereldwijf: De Wereldwijven

De Wereldwijven
De Wereldwijven vertellen verhalen die inspireren, verbinden en in beweging brengen voor een tolerante, duurzame en gender-gelijke wereld.