Ben ten Dam is onze ‘Wereldgast’: ‘Houd nou eens op met die geintjes’

Gastschrijfster

Gastschrijver

25 januari 2020

Wereldwijven en onze lezers laten zich graag inspireren. Wij staan open voor ieders wereldbeeld en gedachtegoed. Deze weken laten we ons graag prikkelen door de (on)zin van Ben ten Dam. Onze allereerste ‘Wereldgast’. ‘Een goede reis’ door zijn zesluik van hersenspinsels!

Men zegt wel dat ik zo weinig dingen serieus neem. Ik zie van veel situaties de lol in. Of het rare en absurde. Binnenpret genoeg. Eigenlijk lach ik de hele dag. Om het dagelijkse schouwtoneel.

Humor, gein en lol zijn mijn zuurstof voor het leven. Hoe meer, hoe beter. Humor beschermt tegen de onzin en waanzin van het leven. Beschermt tegen de serieuzen, tegen de dikdoeners, de regelzuchtigen en eikels. Humor ontregelt, verruimt de blik en creëert lucht. Humor verbindt en vergemakkelijkt het ongemakkelijke. De juiste humor kan je een mooi leven bezorgen, een vriend, een deal, een baan, een relatie, eigenlijk alles.

Omgekeerd kan een verkeerd getimed grapje desastreus zijn. Ook weer grappig. Mensen die grappig proberen te zijn. Tegen mensen die geen humor hebben. Lol.

Het leven heeft geen zin. Geen betekenis. Humor lacht betekenis toe. Humor verzacht de pijn van de spijkerharde realiteit. Neem het allemaal niet te serieus, wees niet te ernstig. Lach. And always look on the bright side of life…

PS Ik heb hier bewust geen colloquium humor aan toegevoegd. Schrijven over wat humor is, welke wetten er gelden voor humor, wat leuke humor is en wat niet is namelijk geen lolletje.

Meer van dit soort inspirerende, aan het denken zettende (on)zin van het leven lezen? Ben ten Dam heeft zijn ‘humbugs’ gebundeld samen met twee goede vrienden, Piet Raphael (productie) en Sanne Schuts (vormgeving). Bestellen kan hier: The Big Small Omnibus of Mindhumbugs.

Over dit Wereldwijf: Gastschrijver

Gastschrijver
De Wereldwijven nodigen ook gastschrijvers en gastfilmers uit om zo nu en dan hun inspirerende verhalen te delen. Deze verhalen of videos gaan over onderwerpen die nauw aansluiten bij onze zoektocht naar authenticiteit, echtheid, diepgang en verbinding. Lees mee en laat je inspireren.