Mañana mañana, lekker luieren.

door gepubliceerd op 13 februari 2020Tags: ,

Als ik terug ben in Nederland krijg ik vaak te horen ‘je bent helemaal niet bruin’. Dat klopt, want meestal werk ik gewoon overdag. Ik ben hier immers niet op vakantie. Alhoewel? Op ons balkon hangt een heerlijke hangmat.

En zo rond de zonsondergang kruip ik daar graag even in met een boek, een lekker drankje of gewoon om even een kwartiertje naar buiten te staren. Dat voelt eigenlijk elke dag als een beetje vakantie. 

Hangmattencultuur

Tuurlijk zijn er overal hangmatten in Colombia. Er is een hele cultuur omheen! Vrijwel in elk huis vind je er een en sommige grotere huizen hebben zelfs een hele kamer of deel van het terras, speciaal voor hangmatten! Als backpacker kun je in hostels voor de hangmat optie kiezen, dat is doorgaans de goedkoopste optie. En het is ook zó leuk, slapen in de buitenlucht! Een tip, mocht je hiervoor kiezen is het wel handig om ook een deken in de hangmat te leggen! 

Foto: Tropilex

Onderweg zie je trouwens regelmatig vrachtwagenchauffeurs die een hangmat onder de vrachtwagen binden om even hun siësta te houden. En ook als je op het platteland ergens gaat lunchen kun je daarna vrijwel altijd in een hangmat gaan liggen. Zowel in restaurants als bij mensen thuis! Super relaxed toch? 

Mañana mañana 

Als ik vrienden over Colombia vertel krijg ik vaak de bekende mañana mañana uitdrukking te horen, met niet zelden een sarcastisch ondertoontje. En zeker, dingen gaan hier doorgaans langzamer dan in het altijd snelle Nederland. Maar hoe erg is dat eigenlijk? Ik voel me zelf in ieder geval veel prettiger als ik de zon achter de bergen zie ondergaan terwijl ik een beetje heen en weer schommel in m’n hangmat, dan dat ik voor de trein moet rennen. 

En ik ben niet de enige, ook als we vrienden op bezoek hebben gaan ze automatisch in de hangmat liggen. En geef ze eens ongelijk? Wil jij ook een hangmat? Check dan eens deze hangmat website met duurzame hmmm….zzzzzz- garantie! 

Over dit Wereldwijf: Floor Veer - Colombia

Hola! Ik ben Floor Veer en woon sinds 2011 in Colombia. Samen met mijn man heb ik een exportbedrijf van biologisch fruit. Daarnaast ben ik lokale vertegenwoordiger voor PUM. Colombia is een heel mooi, maar vaak ook spannend land, met behoorlijk wat corruptie en inkomensongelijkheid. Welke impact dat heeft op vrouwen en meisjes, zet ik graag voor de Wereldwijven op papier!