Vriendschap in quarantaine. Een borrel via ZOOM, een spelletje via SKYPE of een mooi cadeautje op de post?

Het voordeel van het leven in quarantaine is dat je dingen leert waarderen die voorheen minder belangrijk of vanzelfsprekend waren. Zoals vriendschap, saamhorigheid, nabijheid en liefde.

Ik zie het ‘nieuwe’ leven met mijn uitvliegende gezin bijvoorbeeld als een soort bonustijd. Nee het is niet altijd makkelijk, zo op elkaars lip maar het kan ook heel gezellig zijn als je genoeg ruimte hebt en af en toe de vrijheid om een frisse neus te halen. Maar tegelijkertijd merk ik ook dat ik de omhelzingen van vrienden, de gezellige etentjes en borrels na deze twee maanden echt ga missen. Sterker nog ik snak ernaar. Ook al omdat ik niet weet wanneer de seinen weer op groen zullen gaan. Hoe lang zijn de grenzen nog gesloten? 

“Kan ik deze zomer wel naar Nederland om mijn familie een vrienden weer te zien en aan te raken?”

Maar als je, zoals ik, in het buitenland woont en werkt, ben je ook wel een beetje gewend aan relaties op afstand. Ik Skype immers al een tijdje met mijn familie, stuur mijn neefjes en nichtjes via de post een klein verjaardagscadeautje en weet meestal dat ik iedere pas in de zomer weer zie. Vroeger stuurde ik ansichtkaarten, nu zijn dat videoboodschappen. En je kunt veel zeggen van Social Media maar als het gaat om contact met het thuisfront is het hartstikke fijn.  

VrijMiBo via ZOOM

Inmiddels moeten we met z’n allen accepteren dat afstand het nieuwe samen is. Reisjes terug naar huis of naar die vriend of vriendin in het buitenland zijn niet mogelijk en blijven misschien de komende tijd beperkt. Je kunt je ouders niet bezoeken en je oma en opa mogen al helemaal geen visite ontvangen. En stel je voor dat je een lange afstandsrelatie hebt of net zo leuk aan het daten was…

Langzaam maar zeker beginnen we er een beetje aan te wennen. Je moet nu eenmaal roeien met de riemen die je hebt. De VrijMiBo doen we gewoon via ZOOM en het nieuwe thuiswerken is misschien verre van ideaal maar er komt zowaar een ritme in. En hé, je kunt elkaar misschien dan wel niet in het echie ontmoeten maar een dinertje bij kaarslicht via Whatsapp? Je kunt zelfs samen Netflixen. Op het ene scherm videobellen, op het andere scherm Tigerking! En wat is er heerlijker dan via de telefoon samen te dromen over al die uitjes of reizen die je nog wil maken. Of je stuurt gewoon een leuk cadeautje om te laten weten dat je aan hem of haar denkt. Zeker als je elkaar niet kunt vasthouden, kan een mooie ring of een lief kettinkje juist dat hartje onder de riem betekenen! 

Wil jij ook een dierbaar cadeautje sturen aan iemand die je mist? Op My Jewellery vindt je de kettinkjes, ringen en armbanden die jullie in gedachten dichterbij elkaar brengen. Want afstand is het nieuwe samen! 

Over dit Wereldwijf: De Wereldwijven

De Wereldwijven vertellen verhalen die inspireren, verbinden en in beweging brengen voor een tolerante, duurzame en gender-gelijke wereld.