Hoe kom jij in de stemming?

Tja laten we er gewoon maar eens over beginnen… In het begin van deze rare tijden van opsluiting bedachten vast meer mensen dan ik alleen dat dit de tijd was om mijn seksleven op te poetsen. “Over 9 maanden is er zeker een babyboom!”, was ook een veelgehoorde opmerking. En logisch want je zit met zijn tweeën toch gewoon de hele dag thuis en naast werken en het opvoeden van de kinderen zal er vast tijd en ruimte over zijn in die 24 uur om tussen de lakens te kruipen.

Nou dat blijkt in de praktijk allemaal flink tegen te vallen. Het is namelijk veel drukker dan we allemaal in eerste instantie dachten en voortdurend ligt de afleiding op de loer. In de media verschenen de afgelopen weken artikelen over dat we met zijn allen in de Westerse wereld sowieso minder seks hebben dan vroeger. En in de documentaire van Lize Korpershoek (34) Mijn Seks is Stuk en in het programma Sekszusjes horen we van Millenials dat het beroerd gesteld is met het seksleven. Maar het speelt in alle generaties, denk ik. En toch is seks belangrijk voor je weerstand, fitheid en gezondheid.

Afstand, lockdown, quarantaine en seks...Hoe kom jij in de stemming?

Dat verdomde mobieltje…

Een van de boosdoeners is onze mobiele telefoon, zo blijkt uit onderzoek. Onze oma’s en opa’s hadden zes keer zoveel seks als wij. Als vroeger het licht uit viel (toch ook een soort van Lockdown avant la lettre) had je samen wel wat beters te doen dan voor je uit te staren naar een klein schermpje… We komen door dat stomme mobieltje dus helemaal niet in de stemming! 

Geheel toevallig stuitte ik op de website Rouze.nl met superleuke illustraties en  erotische luisterverhalen. ‘Je kunt je mobieltje natuurlijk ook op een andere manier gebruiken dan voor Whatsapp, Instagram en Facebook!’, bedacht ik mij meteen. Naar nieuwsberichten en Podcasts luisteren tijdens het uitlaten van de hond zijn mijn favoriete bezigheid. Dus waarom niet ter voorbereiding van wat meer vuurwerk in de slaapkamer luisteren naar erotische verhalen? Die prikkelen immers je fantasie en nemen je voor eventjes mee naar die andere wereld waarin je in de stemming kunt komen. En? Ik moet zeggen, de luisterverhalen van Rouze zijn plagerig en romantisch, prikkelend en spannend, maar vaker gewoon heel opwindend.

Afstand, lockdown, quarantaine en seks...Hoe kom jij in de stemming?
Foto’s: Rouze.nl

Opwindende verhalen

Nieuwsgierig naar de bedenkers van Rouze, zocht ik verder. Eva De Visser vroeg zich nog niet zo lang geleden af waarom er nog geen fijne, overzichtelijke plek met goede opwindende verhalen was. Ze dacht terug aan haar verliefdheid als tiener op hoofdpersonen uit Bouquetreeks-romannetjes en ze was inmiddels podcast- en luisterboekenfan geworden. Was het een niet met het ander te combineren? Toen ze het idee vertelde aan Daan dacht die meteen: ’Hell yes,’ dit moet er komen.’ Ze besloten hun krachten te bundelen en een online platform te ontwikkelen dat als doel heeft om vrouwen ‘in touch’ te brengen en te houden met hun seksualiteit door middel van sexy luisterverhalen. Alles tussen romantisch, plagerig, hothothot en super expliciet in.

Het doel is om vrouwen over de hele wereld toegang te geven tot sexy verhalen in een fijne, veilige online omgeving.

“Ja, er is veel porno en er zijn zeker ook erotische verhalen voor vrouwen te vinden maar de verhalen die echt tot de verbeelding spreken, je zelfvertrouwen geven, je een goed gevoel geven over je eigen seksuele voorkeuren en behoeftes… daarvan zijn er niet zoveel op één fijne plek te vinden.”

Afstand, lockdown, quarantaine en seks...Hoe kom jij in de stemming?

Bij Rouze kun je per maand tenminste één nieuw verhaal of nieuwe serie verwachten. Aankomende maanden willen Eva en Daan samen met jou de basis leggen voor een verandering die zich niet alleen beperkt tot Nederland. Het doel is om vrouwen over de hele wereld toegang te geven tot sexy verhalen in een fijne, veilige online omgeving!

KIJK HIER HET FRAGMENT VAN EVA DE VISSER BIJ DRAGONS DEN.

“Hoe komt het toch dat erotische fictie het best verkochte boekgenre ter wereld is, maar dat een digitaal marktmodel in tijden van luisterboeken en podcasts nog ontbreekt? ” Met die vraag besloot redacteur en uitgever Eva de Visser aan de slag te gaan. Het resultaat is het eerste platform voor sexy luisterverhalen, zo vertelt zij in Dragons’ Den.”

Over dit Wereldwijf: Ingeborg van t Pad Bosch - VS

Hi! Ik ben Ingeborg en woon sinds 2010 met mijn gezin in New York. Ik schreef tot nu toe voor online platforms en tijdschriften, publiceerde de bundel #Familie Jansen Goes New York en mijn debuutroman #Kroniek van een erfenis. Voor De Wereldwijven schrijf ik over vrouwen in de USA waar ongelijkheid, onrecht en seksisme maar ook vrouwelijke strijdkracht en energie dagelijkse kost zijn!