Thema maand juni 2020: #JIJ BENT EEN WERELDWIJF

Sisters are doin’ it for themselves. Standin’ on their own two feet. And ringin’ on their own bells. Sisters are doin’ it for themselves. Dat is het couplet van de hitsong in de jaren ’80 van The Euritmics en Aretha Franklin. Waarom begin ik hierover? Sisterhood, community, gemeenschappelijkheid en ‘samen’, nooit eerder in mijn leven hebben deze woorden meer betekenis gehad dan in de afgelopen maanden. 

Als we de nabijheid missen, komen afstand en individualiteit in een heel ander daglicht te staan.

Samen kunnen we meer dan alleen. Het is exact waar het bij de Wereldwijven om draait: verbinding en gemeenschappelijkheid zoeken ondanks de fysieke afstand.

Positieve verhalen en ondernemersgeluid

Ons idee om een platform en community te bouwen wordt stapje voor stapje werkelijkheid door de bundeling van onze krachten en talenten. Elkaar versterken, een stem geven, een podium bieden voor vrouwen die de wereld om hen heen met hun positieve verhalen en ondernemers-geluid inspireren en mooier maken. Dat is wat we doen.

Het is fascinerend om te zien en mee te maken hoe al die wereldverhalen leiden tot nieuwe ideeën, initiatieven en samenwerkingen. En als we blijven ondernemen vanuit dat positieve vertrekpunt en trouw blijven aan onze missie van inspireren, verbinden en in beweging brengen bouw je stapje voor stapje aan een beweging die er toe doet en zingeving en voldoening brengt.  

Verbinding in plaats van afstand

Inmiddels vormen we een een hechte community met zeer bijzondere ondernemende en interessante vrouwen wonend in alle uithoeken van de wereld, ook in Nederland en België trouwens! Van expatvrouw, milieu-activist, strijder voor mensenrechten, moeder, schrijver, journalist, filmer tot gastvrouw, reiziger, digital Nomad en manager of directeur. Wat we gemeen hebben dat is dat we elkaar inspireren en de verbinding zoeken in plaats van de afstand. 

En dat gaan we nu nog beter doen door onze vleugels uit te slaan!

Deze zomer lanceren we met het thema #JIJBENTEENWERELDWIJF ons WereldwijvenWeb, een community op onze site waar iedereen lid van kan worden die zich wereldwijf voelt en een steentje wil bijdragen aan ons netwerk. In onze community willen we iedereen de ruimte geven om zich te ontwikkelen, boven zichzelf uit te stijgen en verbindingen te zoeken met inspirerende anderen.

Een veilige professionele omgeving

Juist nu de wereld op losse schroeven staat, is de ondersteuning en samenhang van vrouwen from all walks of life belangrijk om het hoofd boven water te houden. Wie weet worstel jij op dit moment als ZZP-er, vraag je je af hoe het verder moet en zie je even niet hoe de toekomst eruit gaat zien voor jou.

In onze community is het de bedoeling dat je je kwetsbaarheid mag laten zien en aangemoedigd wordt om te starten met iets waar je in gelooft en door te gaan met wat je graag doet. Gewoon omdat je omgeven bent door vrouwen die je begrijpen en verder willen helpen. Want hé, het beste advies krijg je in het leven vaak van iemand die al mee heeft gemaakt, waar jij nu tegen aan loopt.

Het Wereldwijvenweb, vol inspiratie en verbinding zonder grenzen, is een veilige en professionele omgeving los van sociale media waarin je je zegje kunt doen, om advies vragen of een opdracht kunt scoren. Ons WereldwijvenWeb moet een ruimte worden waarin we regelmatig verbinding zoeken, levensverhalen en loopbaanadviezen delen, kansen creëren, voor elkaar en met elkaar. Op het Wereldwijvenweb wordt je wereld letterlijk en figuurlijk groter. Want hé sister, #JIJBENTEENWERELDWIJF

Over dit Wereldwijf: Ingeborg van t Pad Bosch - VS

Hi! Ik ben Ingeborg en woon sinds 2010 met mijn gezin in New York. Ik schreef tot nu toe voor online platforms en tijdschriften, publiceerde de bundel #Familie Jansen Goes New York en mijn debuutroman #Kroniek van een erfenis. Voor De Wereldwijven schrijf ik over vrouwen in de USA waar ongelijkheid, onrecht en seksisme maar ook vrouwelijke strijdkracht en energie dagelijkse kost zijn!