Dit ben ik!

Ik ben geboren op 28 januari 1984 als jongste dochter in een fijn gezin. Een gezin dat mij altijd heeft geleerd om mijzelf te zijn, mijn eigen paden te zoeken en te volgen. Een veilige plek waar ruimte was om mijn fouten te maken, keer op keer. Mijzelf in iedere levensfase opnieuw te ontdekken, maar ook alle mensen om mij heen. Gewoon zoals we zijn, ieder met zijn eigen tekortkomingen en talenten.

Nu de wereld figuurlijk in brand staat, en door een pandemie iedereen even pas op de plaats maakt, voelt het voor mij of er tijd wordt geboden om te reflecteren. Tijd voor bezinning. Tijd om naar binnen te keren.

Ik merk dat ik sterk de behoefte heb om mijzelf te omarmen en dicht tegen mijzelf aan te kruipen. Mijn eigen beste vriendin te zijn in mijn eigen veilige huis, afgesloten van de rest van de wereld.

Maar juist in die wereld om mij heen gaan mensen de straat op om voor andermans belangen op te komen. In sommige gevallen letterlijk te vechten voor gelijkheid. Een krachtige stemt gonst over de wereld. Een stem voor anderen. En toch sluimert er een vraag in mijn achterhoofd wanneer we de ruimte nemen om deze stem voor onszelf te gebruiken. Niet dat de ene stem de ander uitsluit, maar twee dezelfde stemmen als gelijkwaardige naast elkaar. Zonder oordeel, zonder egoïsme, zonder een ander tekort te doen. Gewoon samen.

Dit ben ik!
Foto: Elles de Bruin

Dit ben ik (geworden)!

Komt er ooit een tijd waarin we allemaal kunnen zijn wie we willen zijn? Zonder in een hokje gestopt te worden, als individu in plaats van als groep waar we hetzelfde label aan kunnen hangen. En wanneer hebben we toegelaten dat dit met ons gebeurt? In vele gevallen is deze vraag te herleiden naar het verleden. Er zijn echter ook hokjes en labels die we zelf hebben toegestaan. Waar we misschien zelfs wel de grondleggers van zijn.

Voor mij komt het neer op één vraag: Zijn we geboren om perfect te zijn of echt?

Jezelf perfect voordoen is makkelijk. Echt jezelf zijn, en anderen toestaan dat ook te zijn, niet. Dit betekent dat je elkaar lief moet hebben en niet moet haten voor gemaakte fouten of imperfecties. Haten is zoveel makkelijker dan liefhebben en begrip tonen. Om echt te zijn, en de ander te zien voor wie hij of zij is, is gaat het erom hoe we voor elkaar zorgen en hoe we samen overleven.

Foto: Elles de Bruin

Elke dag van ons leven worden we geconfronteerd met wie we zijn. Met welke keuzes we die dag moeten maken en welke gevolgen deze keuzes op onszelf en op anderen hebben. Op de dagen dat we voor ons gevoel de juiste keuzes maken, is dat als de leerschool die het leven ons biedt. Op dagen dat we falen leert ons dat net zoveel. Iedere dag is een nieuwe kans om te blijven oefenen en jezelf te ontdekken.

Het leven kan pijn doen. Er zullen altijd dagen zijn dat deze pijn overheerst, maar gelukkig zijn er ons al velen voorgegaan die hun zoektocht overleefd hebben.

Zij leren ons dat je je erdoorheen kunt slaan. Jij, ik, iedereen. Als individu, maar veel liever samen. Zelfs in deze onrustige tijd van verdeling onder de mensheid, behoudt iedereen zijn eigen stem. Een stem die je helpt jouw eigen echte ik te ontdekken. Het is een ontdekkingstocht in deze niet altijd zo perfecte wereld waarin jezelf zijn best wel lastig is. Voor jezelf opkomen, je eigen paden volgen en kiezen voor liefde en niet voor haat. Jouw stem. Een stem die gehoord mag worden.

Dit wil ik (voor iedereen)!

Wat ik heb geleerd en wat ik tegen jullie wil zeggen is: ‘Wat er ook gebeurt, blijf doorgaan. Sla je er doorheen. Kies ervoor om te leven. Want zelfs op de slechtste dag zijn er mensen die van je houden, achter jouw keuzes staan, jouw stem horen en je als voorbeeld zien.’

Vergeet nooit dat er altijd nieuwe muziek te ontdekken is, of iets wat je nog nooit hebt gezien en je versteld zal doen staan.

Zelfs op de slechtste dag is het leven spectaculair!

Dit ben ik!
Foto: Get Lucky Records

Be Yourself Lyrics by Boris Smith
She said be yourself
She said be yourself
Just be yourself
‘Cause everybody’s gettin’ dizzy
Kinda busy being someone else

Over dit Wereldwijf: Elles de Bruin - Nederland

Elles de Bruin - Nederland
Hoi. In de afgelopen 12 jaar ben ik werkzaam geweest bij de Koninklijke Luchtmacht. Als militair ben ik op plekken in de wereld geweest waar je niet zomaar komt. Daar is ook mijn liefde voor Nederland ontstaan. In mijn verhalen wil ik jullie meenemen langs mijn eigen levenspuzzel en ontwikkeling. “Wie in de wereld ben ik?' Ah, dat is de geweldige puzzel!” - Alice in Wonderland -