Thema maanden juli en augustus 2020: Dromen van reizen

Ingeborg van t Pad Bosch

Ik weet niet hoe jullie de afgelopen maanden hebben ervaren maar voor mij zijn ze omgevlogen. Wat ik gek vind want je zou verwachten dat de tijd in lockdown eerder stil staat dan vooruit holt. Er zaten dagen bij dat het ‘groundhogday’ gevoel van Bill Murray in de gelijknamige film mij te pakken had maar ik heb toch ook geleerd dat stilstaan en niks kunnen, niks willen, fijn kan zijn.

Genieten van de kleine alledaagse dingen wordt zoveel makkelijker als er geen prikkels zijn om je daarvan af te leiden. Net zoals ‘vakantie’ eigenlijk…

Geen reisplannen…

En toch? Ik mis mijn reisplannen. Reizen is altijd een avontuur. Bijleren, ontspanning, ontdekken, herbronnen, nieuwe energie vinden en de tijd even vergeten. Van reizen leer je nieuwe dingen, ontmoet je andere mensen en andere culturen. Om maar met Mark Twain te spreken: “Travel is fatal to prejudice, bigotry and narrow-mindedness.” En dat kunnen we goed gebruiken in de wereld van vandaag.

Helaas zijn onze reismogelijkheden deze zomer beperkt. Staycation, weg in eigen land, een zwembad en een klimrek in de tuin dan maar? Op je balkonnetje of in je achtertuin dromen van de reizen die we nog gaan maken? 

Het thema van de maanden juli en augustus van de Wereldwijven is dan ook: DROMEN VAN REIZEN

ROUTE 66 of een Afrikaanse tent?

Was je altijd al van plan met een camper over route 66 de leegte in te rijden? Of wilde je al heel lang beren op je weg zien? Reis mee met Saskia door de Verenigde Staten en laat je verrassen door de mooiste routes, natuurparken en vergezichten. Out of Africa, de filmklassieker met Robert Redford en Meryl Streep laat de Afrikaanse natuur, wildlife en zonsondergang zien op de meest romantische manier, en zo ziet het er ook in het echt uit. Maar wat als je door een olifant wordt aangevallen? Het overkwam Kim in Ghana. Mirjam laat je Portugals mooiste plekken zien. Iets dichterbij en misschien wat beter haalbaar in de nabije toekomst. Zo maar wat verhalen van onze 154 wereldwijven uit 58 landen.

En er zijn veel verhalen die je laten reizen in je hoofd. Want hoe dan ook, Corona leert ons ook veel. Herinneringen, reflecties, voornemens. We denken allemaal na over onze ‘nieuwe’ manier van leven. Is vliegen nog wel zo normaal? Wat kunnen we verwachten als we op reis gaan in de 1,5 meter maatschappij? Hoe kunnen we duurzamer reizen? Maar ook hoe hou ik in hemelsnaam mijn reisbedrijf levend?

De wereld in je woonkamer

Door Corona kunnen we lang niet overal meer naar toe in 2020. Dit jaar zullen veel wereldwijven alleen maar dromen van een reis naar of juist uit Nederland. Hoe leuk is het eigenlijk om in het land waar je woont te blijven? Ook deze vraag brengt nieuwe inspiratie en gewoontes met zich mee. De Wereldwijven vertellen je over hun droomplekken en -reizen maar ook over de beperkingen die de pandemie hen oplegt en het verdriet en de inventiviteit die dat veroorzaakt. Ze bieden reisinspiratie om bij weg te dromen en tips en tricks over hoe je, voorlopig, de wereld naar je woonkamer kan brengen! 

Veel reisdromen en leesplezier deze zomer!

De Wereldwijven

Over dit Wereldwijf: Ingeborg van t Pad Bosch - VS

Ingeborg van t Pad Bosch - VS
Hi! Ik ben Ingeborg en woon sinds 2010 met mijn gezin in New York. Ik schreef tot nu toe voor online platforms en tijdschriften, publiceerde de bundel #Familie Jansen Goes New York en mijn debuutroman #Kroniek van een erfenis. Voor De Wereldwijven schrijf ik over vrouwen in de USA waar ongelijkheid, onrecht en seksisme maar ook vrouwelijke strijdkracht en energie dagelijkse kost zijn!