Vette pech, autootje weg…

Het is laat op de avond als ik mijn gehuurde autootje de Lindengracht in Amsterdam opdraai. Meestal is het bommetje vol hier bij de Brouwersgracht en omgeving en is parkeren nou niet heel makkelijk. Zelfs niet voor mijn kleine Kia Picanto. Maar vanavond is er plek, veel plek. ‘Het zal wel liggen aan Corona en het gebrek aan toeristen in Amsterdam.’, zeg ik hardop en ik plaats mijn autootje soepeltjes tussen twee net wat grotere bolides. 

De parkeerkosten zijn enorm maar ik ben desalniettemin blij met mijn autootje dat ik dichtbij mijn bed kan parkeren. Ik rij van hot naar her de afgelopen dagen. Zo’n tripje naar Nederland gaat je niet in je koude kleren zitten aangezien het iedere avond (heel leuk en gezellig) bal is met vrienden en familie. Tevreden stap ik uit, betaal al gapend bij de automaat en loop naar het appartement waar ik de komende twee weken af en aan logeer. Lekker slapen…

Zaterdagochtend in Amsterdam

Als de ochtend gloort, sta ik rustig op, neem een koffietje en kijk door het raam naar de Amsterdamse geveltjes van de overkant. Het is nog rustig op de gracht en op straat. Over een uurtje moet ik mijn pinpas weer door de parkeermeter halen, dus ik heb nog even. Ontspannen vervolg ik mijn ochtendritueel en geniet van de Jordaanse geluiden die vanuit tuintjes en vanaf balkonnetjes de achterdeur in waaien.

Als ik een uur later de Lindengracht oploop, schrik ik mij een hoedje. Ik wrijf nog een keer de slaap uit mijn ogen. Ik zie mensen langs marktkraampjes lopen. ‘Verse vis’, roept de visboer terwijl hij zijn ‘harinkies’ schoon maakt. Op het terras van cafe Thijssen zitten mensen aan hun cappuccinootje te nippen. De man van de woonboot aan de overkant spreekt me aan: ‘Fijn weertje he!’ Normaal gesproken word ik hier intens gelukkig van maar ik kijk nog even naar de hoeveelheid kramen. Eindelijk komt het besef: Het is zaterdag! En nu het licht is, valt het wegsleep bord mij natuurlijk wel op…

Boeven en toeristen

Vette pech, autootje weg. Ik loop naar een marktkraam en spreek de bloemenman aan: ‘Tja vrouwtje, dat gaat je een aardige duit kosten. Op naar de Bijlmerbajes!’ Vloekend loop ik naar het station en besef dat ik geen mondkapje bij mij heb. Dat wordt niks met de metro en dus stap ik met de kraag van mijn bloesje voor mijn mond in een taxi en noem het adres. ‘Komt u uit het buitenland?’ vraagt mijn chauffeur. Blijkbaar is dit iets wat vooral domme toeristen overkomt…

De man bij het ophaalpunt weet mij te vertellen dat de meeste auto’s van boeven of van verhuurbedrijven zijn. De laatsten worden natuurlijk altijd opgehaald door oenige buitenlanders zoals ik. 373 Euro armer verlaat ik in mijn autootje de hal van parkeerbeheer. Ik kan mijzelf wel voor mijn kop slaan. Het is blijkbaar te lang geleden dat ik een Amsterdammer was.

Wat wel prettig was?

Zo ellendig als deze episode, zo prettig was mijn ervaring met BB&L, het verhuurbedrijf van mijn weggesleepte autootje. Direct vanaf Schiphol reden we begin augustus met een ‘grote’ eerder gehuurde auto waar ons hele gezin en vijf grote koffers in pasten naar onze Nederlandse bestemming. Geen gedoe bij de autoverhuur balie maar direct vanuit de aankomsthal werd de huurauto met een gratis GPS naar ons toegebracht.

Inwisselen voor een kleiner formaatje? Geen probleem. Het was meteen gepiept toen ik de grote inwisselde voor mijn sexy Kiaatje. Bij mijn vertrek 5 weken later was het al even gemakkelijk. Gewoon afleveren in de parkeergarage en je wordt door een medewerker van BB&L naar de vertrekhal gebracht. Het scheelt enorm veel tijd en ongemak. Bovendien was de huur van mijn autootje veel lager dan bij andere verhuurbedrijven. Gelukkig maar want het verschil was bijna het bedrag van mijn wegsleep-avontuur… 😉

Over BB&L autoverhuur

BB&L is een autoverhuurder die gespecialiseerd is in autohuur vanaf de luchthaven. Op verzoek leveren zij jouw huurauto op Schiphol, Rotterdam/The Hague Airport en Eindhoven Airport, of uw hotel rond Schiphol. Eenvoudig en goedkoop want je rijdt dus direct weg vanaf de luchthaven. Voor reserveren en verdere informatie zijn ze tijdens kantooruren te bereiken via +31-20-6557900 of info@bblcarrental.nl. Via de website kunt u 24 uur per dag en 7 dagen per week vrijblijvend de prijs bekijken en reserveren.

Over dit Wereldwijf: Ingeborg van t Pad Bosch - VS

Hi! Ik ben Ingeborg en woon sinds 2010 met mijn gezin in New York. Ik schreef tot nu toe voor online platforms en tijdschriften, publiceerde de bundel #Familie Jansen Goes New York en mijn debuutroman #Kroniek van een erfenis. Voor De Wereldwijven schrijf ik over vrouwen in de USA waar ongelijkheid, onrecht en seksisme maar ook vrouwelijke strijdkracht en energie dagelijkse kost zijn!