Bedrijf van een Wereldwijf – Met de digitale fotolijst van Kiki&Co geef je terug aan kleinschalige doelen in Vietnam

Marieke woont in Vietnam en leidt vandaar uit haar bedrijf Kiki&Co, dat digitale fotolijsten met WiFi verkoopt. Ze besloot voor elke verkocht fotolijst € 3 weg te geven aan goede doelen, om zo de wereld een klein beetje beter te maken. Alleen maar doelen die kleinschalig zijn en dichtbij haar staan. Goede doelen waar ook echt alles naar het goede doel gaat en waar ze een verschil kan maken. Dat kan in Vietnam zijn maar ook elders in de wereld.

De geschiedenis van Anna Home

Anna Home is er zo eentje daar vertelt Marieke graag wat meer over.

Choibalsan ligt in Mongolië, het minst dichtbevolkte land ter wereld. Het ligt op een lange dag rijden van Ulaanbaatar, de hoofdstad, door de volstrekt lege vlakte. Het is er een groot deel van het jaar koud, erg koud. Het is een kleine stad. Ik was er 15 jaar geleden voor het eerst. Mijn vader woonde er toen voor een paar jaar, om in het ziekenhuis te werken.  

In de winterse kou bleken er kinderen onder de grond tegen de verwarmingsbuizen aan te slapen, omdat ze de kou anders niet zouden overleven. Ongelooflijk. Samen met lokale mensen en financiële support uit Nederland, zette mijn vader Anna Home op. Een huis dat inmiddels al 15 jaar een warm thuis is voor kinderen die geen thuis hebben. Ze gaan naar school, er wordt voor ze gezorgd, ze eten goed. Er is een toekomst. De kinderen die in Anna Home volwassen werden, studeren nu of leren een vak en maken zich klaar voor een zelfstandige toekomst. 

Bedrijf van een Wereldwijf. Marieke uit Vietnam: "Ik geef een groot deel van de winst aan goede doelen die heel dichtbij me staan."
Foto’s: Marieke Van Wel – Stoffels

Een nieuw huis

Twee jaar geleden ben ik bij Anna Home geweest, samen met mijn beste vriendin en mijn vader. Het was fantastisch. Er wonen 25 kinderen van 3-18 jaar. Met geld uit Nederland en dagelijkse liefde en zorg van lokale mensen, wonen ze daar vredig samen. Ze zijn gelukkig met de kleinste dingen en tevreden met heel weinig. We zijn met ze gaan knutselen met meegebrachte spullen. Ook zijn we een dag de velden ingetrokken om spelletjes te doen, een geit te slachten en eten, en te zwemmen in een lokale beek. We hadden zoveel pret met ze! 

Bedrijf van een Wereldwijf. Marieke uit Vietnam: "Ik geef een groot deel van de winst aan goede doelen die heel dichtbij me staan."

Ruim een jaar geleden ging het helemaal mis. Anna Home brandde af. Gelukkig zonder slachtoffers. Maar het huis was volledig verloren. Met vereende krachten, grote donaties, en heel veel kleine beetjes werd ongelooflijk snel geld ingezameld om een nieuw huis te bouwen. Veiliger en beter dan het vorige. Dat huis was net voor de winter klaar en de kinderen wonen er alweer bijna een jaar. 

De fotolijst van Kiki & co

En die fotolijst, waarom is die nou ook alweer geweldig?! Je geeft de fotolijst cadeau, download de gratis Frameo app en stuurt zo vaak je wilt foto’s en filmpjes met een korte tekst vanuit je telefoon naar de fotolijst, waar ter wereld je ook bent. Je vader, moeder, oma, opa, tante of oude vriend wordt elke keer verrast met een nieuwe foto. De foto’s zijn meteen te zien op de fotolijst, zodat de ontvanger mee kan genieten van al jouw belevenissen. Dat is gewoon elke dag een cadeau! En je kunt zoveel mensen toevoegen als ‘vriend van de fotolijst’ als je maar wilt, zodat meer mensen foto’s kunnen sturen. 

De fotolijst heeft een prachtig helder en groot scherm. Kan zowel horizontaal als verticaal en zowel hangen als staan. Hij is er in wit, zwart en hout-look. Hij werkt heel eenvoudig. Als je wilt kun je hem helemaal instellen en vast laden met vrienden en foto’s. De ontvanger hoeft dan alleen maar te verbinden met Wi-Fi. Mijn 94-jarige oma gebruikt hem al jaren probleemloos. En nog iets leuks: je kunt ook korte filmpjes met geluid van maximaal 15 seconden delen! Een verjaardag wens, een school-dans of een skateboard kunstje. Nog leuker met bewegend beeld!

Bedrijf van een Wereldwijf. Marieke uit Vietnam: "Ik geef een groot deel van de winst aan goede doelen die heel dichtbij me staan."

Mariekes doel? Zo veel mogelijk geluksmomenten delen en zo de wereld een beetje mooier maken voor iedereen. Voor elke verkochte lijst doneert zij € 3 aan een goed doel in Vietnam en Mongolië. Met de aankoop van deze fantastische fotolijst draag jij daar dus aan bij!

Koop direct dit perfecte kado voor jezelf of een ander!

Xin chào! Ik ben Marieke en woon met man en vijf kinderen in Ho Chi Minh City, Vietnam. Opgeleid als econometrist, lang gewerkt als strategisch adviseur en leider van een scale-up company, en nu ondernemer. Oprichter van Kiki&Co, een fotolijst voor (groot)ouders waar je vanaf je telefoon foto's naar toe kunt sturen. En mede-oprichter van STRWBRRY waarmee we rietjes van gedroogd gras en bamboe exporteren naar Europa. Ik doe af en toe nog strategie werk voor McKinsey & Company en ben volstrekt onervaren met bloggen:-) We reizen veel & vinden het heerlijk om nu ook een aantal jaar ver weg van Nederland te wonen en nog meer van de wereld te zien!