Wow, wat een heerlijke herbeleving!

Eva van Dorst-Smit
door gepubliceerd op 12 oktober 2020Tags: , ,

Het leven is momenten verzamelen, vind je niet? Zoveel mogelijk herinneringen ‘maken’. Mijn persoonlijke levensmotto is dan ook: ‘als ik ooit oud en versleten ben, wil ik kunnen terugkijken op zoveel mogelijk afwisselende hoofdstukken’.

Voor mij alsjeblieft niet één langslepend verhaal, maar zoveel mogelijk ervaringen hamsteren. Het liefst kick’s en highlights, maar natuurlijk.. die lastige low’s horen er ook bij. Ik denk dat veel wereldwijven (en onze lezers) dit wel op hun manier zullen beamen. Wij raken toch gewoonweg geïnspireerd door thema’s als avontuur, ambitie, grenzen verleggen en verkennen! En daarin steunen we elkaar of volgen de ander op de voet. Ons 160 vrouwen tellende netwerk en meer dan 10.000 volgers zijn het vast eens met het idee dat het leven betekent dat we er zoveel mogelijk uit moeten halen. En dat zit ‘m niet in meer dollars of euro’s.

Fotomomenten

Was het niet Steve Job’s die in zijn laatste maanden van zijn leven zijn inzicht deelde, dat rijkdom vervaagd wanneer je het leven moet loslaten? Het meest kostbare is life. Al die momenten die ertoe doen en die dus niks met geld te maken hebben. De momenten die als het ware ‘een foto’ verdienen. Zoals die sprong in de zee. Het uitblazen van het eerste verjaardagskaarsje van je kind. Die extra met zorg gedekte tafel waarbij dierbaren aanschuiven. De reismomenten van je dromen. Je hond, je kat. Een opengaande bloem. De eerste tand die wordt gewisseld. Een toost op elkaars gezondheid. Gazomaardoor.

Mijn gedachtestroom over ‘het leven’ zette mij nog verder aan het denken: welke levensgebeurtenis die ik heb weten te vangen in een foto is voor mij extra speciaal? Welk plaatje laat een highlight zien die ik nooit had willen missen? Ik wist het meteen: die! Het is de foto waar mijn man en kleine kids in alle vrijheid wandelen door het platteland in Frankrijk. De herfst naderde. Onze toekomst was onzeker. We hadden net alle zekerheden losgelaten uit Nederland. Geen koophuis meer, geen vaste banen. Het enige wat we hadden was elkaar, een klein Frans huisje en één passie: meubels restaureren. Rijk waren we niet, maar in levenslust stroomden we over. Is dit wat Steve Jobs bedoelde? Denk ‘t wel!!

Floop my photo

Hoe gaaf is het om zo’n moment zo levensecht te kunnen bekijken, alsof je er weer bijna even IN kunt stappen? Dat je het kan herbeleven, telkens als je ernaar kijkt? Het kan! Want ik kwam erachter dat je zo’n foto 3 dimensionaal kan laten printen via Floop photography. Met zoveel dieptewerking, alsof je je hand erin kan steken. Telkens als ik er nu naar kijk, stap ik even dat moment weer in!

Welk moment zou jij op die manier telkens willen herbeleven? Deel jouw moment, bijvoorbeeld uit de zomer van 2020? Ga naar Facebook of Insta en laat jouw foto achter in de reacties.

Speciaal voor de lezers van De Wereldwijven

Omdat Floop Photography de Wereldwijven en haar lezers/volgers zo fotogeniek vindt en zeker weet dat er prachtige momenten worden vastgelegd, geldt er 1 jaar lang een korting op elke Floop bestelling: 20 procent reductie. Hiervoor geldt een kortingscode: Wereldwijvenkrijgengewoon20%korting. Dus maak zoveel mogelijk mensen volger van De Wereldwijven en profiteer van deze aanbieding.

Over dit Wereldwijf: Eva van Dorst-Smit - Nederland

Hoi! Ik ben Eva van Dorst-Smit, wonend tot 2019 in Frankrijk maar sinds kort weer terug op Nederlandse bodem. Hoe dat is? Dat is nog wat te vroeg om te zeggen but it feels ‘ok’. We runnen reclamebureau BEEVEEDEE en een groothandel in brocante, antiek en industriële Franse meubelen, Decorage. Als mede-oprichtster van De Wereldwijven voel ik mij ontzettend verrijkt door alle wereldse contacten en krachtige ideeën en ervaringen die we delen. Ik schrijf mee!