Bedrijf van een wereldwijf – Ontwikkel je eigen cursus of training met ‘Get Lots’!

Marijke Rolf

Een idee voor een online yoga-, kook- of fotografieprogramma is snel bedacht. De uitvoer echter blijkt vaak een behoorlijke klus. Lotte Brouwer helpt met haar bedrijf Get Lots ondernemende vrouwen die graag een eigen online cursus of training willen ontwikkelen. Ze gunt elke vrouw namelijk de beste online cursus of training om te groeien.

Ik zie Lotte, een frisse Friese moeder, regelmatig bij de school van onze kinderen. Kleurrijk gekleed of dramatisch zwart, maar altijd energiek en nooit schreeuwerig aanwezig. Eerder bescheiden. Zo weet ik maar heel toevallig dat zij samen met haar man hun jaren ’30 woning eigenhandig ombouwde tot een energieneutraal huis. Ik besluit haar een aantal vragen te stellen voor De Wereldwijven omdat ik zo onder de indruk ben van haar ondernemerszin en ik haar zo’n kick ass vrouw vind.

Bedrijf van een Wereldwijf
Foto’s: Lotte Brouwer

Waarom specifiek vrouwen? 

‘Veel vrouwen zijn van plan om iets te lanceren, maar lopen vast bij het ontwerpen daarvan. Jammer want ze kunnen vanuit hun bestaande onderneming, online hun business verbreden of intensiveren. Mijn overtuiging is dat elke vrouw iets te bieden heeft. Het is een kwestie van ruimte pakken, met een nieuw idee!’ 

Lotte ziet online ondernemen als dé manier om tijd in je agenda over te houden.

‘Zelfstandige ondernemers, zoals coaches bijvoorbeeld, kunnen vaak tot maximaal 40 uur per week inplannen. Wanneer zij hun diensten online aanbieden bereiken ze groepen in plaats van louter individuen. Klanten kunnen bijvoorbeeld via een cursus alvast kennis opdoen en vervolgens kiezen waar zij specifiek behoefte aan hebben. Deze manier van passief geld verdienen levert een mooie bijvangst op: tijd! Zelf kun je op zo’n moment bijvoorbeeld werken aan je administratie of social media.’  

Zorg dat je niet uitgeput raakt. Zie jezelf als een grondstof en ga daar duurzaam mee om!

Met Get Lots zet Lotte zich in om andere vrouwen online aan de slag te krijgen, vanuit een bestaande onderneming of met een nieuw idee. Hoe kwam ze er eigenlijk bij om dit te gaan doen?

‘Na een periode van verminderde energie in mijn functie als docent Engels en Nederlands, startte ik als Course creation coach. Het idee kreeg ik bij DORP, het innovatielab van Welcome to the Village, een festival in Leeuwarden. Ik ontmoette daar duurzame innovators. Bevlogen mensen die zich als experts inzetten om mee te werken aan het gezamenlijk doel: Nederland energieneutraal 2050. Het liefst wilden ze hun specialisatie online inzetten maar ze wisten over het algemeen niet goed hoe. Simpel, dacht ik: Wat zij willen, dat kan ik! Dus dat ga ik mensen leren.’

Bedrijf van een Wereldwijf

Een geboren coach

‘Iemand iets leren en persoonlijke groei zien, daar word ik het meest enthousiast van! Dagelijks post ik prikkelende vragen en gratis adviezen op mijn Instagram: Hoe bouw je je programma op? Wat voor ontwerp kies je? Welke elementen zijn daarvoor bepalend? Denk als een leraar!’ 

Lotte is als oud docent gewend om vanuit de cursist te denken. Ze gaf jarenlang les aan volwassenen. Haar aanpak is logischerwijs gestoeld op een audience driven design.

‘Ik stel mijzelf en mijn klant regelmatig de volgende vragen: Hoe leert jouw cursist? Wat wil hij of zij weten? Anders dan kinderen of studenten werkt het volwassen brein vanuit ingesleten patronen. Meeveren dus en ombuigen op het moment dat er geen weerstand is. Net als bij een Aziatische vechtsport. Tijdens een gratis kennismakingsgesprek schat ik je beginsituatie in en samen met jou formuleer ik desgewenst een doel. Heb je mij alleen nodig om even te sparren? Of wil je graag langere tijd samen aan jouw online programma werken? Ook dat is mogelijk!’

Mindset: aan de slag!

Lotte maakt inzichtelijk hoe jij je doel gaat bereiken in een tijdspad met stappenplan. Heldere uitleg in begrijpelijke taal. Zij is een design thinker dus je ziet het zo voor je! Het online opzetten van een dienst, programma of cursus blijkt eigenlijk een logische opeenvolging van werkzaamheden. En wat handig is, Lotte begrijpt tevens de technische kant. Haar doe-mentaliteit zet aan tot actie. Praktische tips, zoals haar liefde voor Post-its maken de klus vrolijk uitvoerbaar.

Circulair kennis delen en daarmee de wereld ietsje mooier maken, dat is mijn missie .

Geld verdienen is voor Lotte zeker niet de belangrijkste motivatie om haar bedrijf te runnen. De leraar in haar wil iemand zien groeien. Haar overtuiging is dat circulair ondernemen staat voor het delen van kennis.

Bedrijf van een Wereldwijf

Openstaan voor nieuwe inzichten, bereidwilligheid tot het aanpassen van je training of cursus en steeds opnieuw fris tegen je praktijk aankijken, nuchter loopt Lotte voor je uit. Door haar manier van ondernemen lukt het om meer impact op haar klanten te maken. Een eigen leermoment beschrijft ze zo, zodat jij er ook wat van oppikt. Een spoor aan broodkruimeltjes slingert achter haar aan als kleine give aways. Wie honger heeft hapt. Dit zorgt voor aanhoudende energie om te leren.

Haar bedrijfsnaam Get Lots doet Lotte eer aan. Haar basisinstelling is geven. Lotte noemt zichzelf vanwege haar hang naar leren, lezen en technisch inzicht soms gekscherend een nerd. De wereldwijven vinden Lotte een wereldwijf, die net als veel van haar klanten onze missie deelt: de wereld ietsje mooier maken!

Get Lots

Wil jij een online programma, cursus of training maken en zo (passief) inkomen verdienen? Is het maken van die cursus toch moeilijker dan je dacht? Ga dan naar Get Lots en laat je adviseren. Lotte bespreekt graag de mogelijkheden op social media en op haar website vind je al veel informatie, tips en adviezen. Via haar site download je daarnaast gemakkelijk de GRATIS ROADMAP of een GRATIS BASISCURSUS. Of je koopt haar e-book om je alvast op weg te helpen!

Over dit Wereldwijf: Marijke Rolf - Nederland

Hoi! Ik ben Marijke. Sinds 2008 woon ik weer in mijn geboortestad Leeuwarden, Culturele Hoofdstad van Europa in 2018. Voor mijn debuut #Oesterparel volgde ik schrijfcursussen aan de Schrijversvakschool in mijn studentenstad, Amsterdam. Creatieve schrijfopdrachten vervul ik via mijn website. Voor De Wereldwijven schrijf ik over vrouwen die mij raken vanwege hun onafhankelijk denken en handelen.