Carole uit Australië: “Vrouwen moeten elkaar ondersteunen om op sleutelposities te komen.”

Toen ik 20 jaar geleden de eer had om de internationale vrouwendag te organiseren in Leiden kreeg ik een vraag van een mannelijke reporter: ‘Waarom we nog vrouwendag moesten organiseren, want voor de Nederlandse vrouw was alles toch oké?’ Ik organiseerde die dag natuurlijk met en voor vrouwen uit verschillende windrichtingen in de wereld, Irak, Iran etc. Maar ik dacht tegelijkertijd: ‘Ja, misschien heb je wel gelijk…

Maar hoe meer ik mij in het onderwerp ging verdiepen, hoe meer ik er achter kwam dat er ook nog steeds veel ongelijkheid was in Nederland. Neem nou de ongelijkheid in salarissen. En dat je door die ongelijkheid in het leven beslissingen maakt op basis van die financiën. Zelf kon ik met mijn man bijvoorbeeld niet op mijn salaris alleen overleven. Daarvoor hadden we samen al teveel kosten gemaakt.

Internationale vrouwendag

Ik heb altijd al het gevoel gehad dat ik het onderwerp toen een beetje heb laten liggen en hoopte eigenlijk altijd dat een ander het wel zou oplossen. Want hé, je kunt natuurlijk ook niet alle problemen in de wereld aanpakken, ook al ging het mezelf eigenlijk ook wel aan. Maar deze week kwam de vraag of ik mee wilde doen met een ZOOM meeting voor de vertegenwoordigers van de Stichting Nederlanders Buiten Nederland. Ik ben een van de twee vrouwen die in het bestuur zitten.

We hadden een voorbereidende bespreking over welk onderwerp we zouden kunnen spreken met de grotere groep leden. Ik vond Internationale Vrouwendag op 8 maart een goed thema. Eindelijk kon ik wereldwijd het ‘ongelijkheidsprobleem’ eens bespreken. Ter voorbereiding hadden we verschillende vragen geformuleerd die vertegenwoordigers zouden kunnen krijgen over het onderwerp. Zelf ging ik ook even het internet op voor antwoorden op vragen over ongelijkheid in Australië.

Hoe zit dat in Australië?

En eigenlijk was ik wel blij verrast. De Workplace Gender Equality Agency (WGEA) data laten zien dat van de werkende vrouwen 32 procent (in Nederland is het aantal 29 procent) hier in key management posities zitten. Van de vrouwen in sleutelposities is 28 procent directeur, 18,3 procent is CEO en 14,6 procent zit in de board van een bedrijf. Gelijke aanwezigheid van vrouwen in de board leidt bovendien tot 6.3 procent vermindering van de paygap tussen mannen en vrouwen.

In het rapport van 2020 staat ook dat als er meer vrouwen op besluitvormingsposities zitten, er een betere bedrijfsvoering en grotere productiviteit is en dus meer winst behaald wordt. Er is dus een oorzakelijk verband tussen vrouwen in leiderschapsposities en zakelijk gewin. The business Council of Australia en Mc Kinsey & Company zijn aan de slag gegaan met de WGEA data en kwamen met het volgende voorstel om drempels in het streven naar gelijkheid weg te halen.

Hun advies:

1. Maak er een belangrijk punt van dat er verandering moet komen

2. Laat daadwerkelijk zien dat je gaat voor diversiteit en spreek ook je partners er op aan

3. Ontwikkel banen die flexibel zijn

4. Sponsor en steun opkomende vrouwen

5. Draag een heldere ambitie uit wat betreft diversiteit, en maak mensen daarvoor verantwoordelijkheid.

6. Support vrouwelijke talenten tijdens de veranderingen in hun leven

7. Zorg voor een ‘inclusieve en flexibele’ infrastructuur

8. Stel traditionele ideeën over recruitment ter discussie

9. Investeer in leiders in de frontlinie

10. Zorg voor de ontwikkeling van opkomende vrouwen en zorg ervoor dat ze in sleutelposities komen.

Wat ik vooral lees uit het advies is dat je vrouwen met verschillende middelen moet ondersteunen om op sleutelposities te komen.

Een slimme meid helpt een andere meid

Ik heb drie mannen (man en twee zonen) thuis en ik zie dat zij de kansen krijgen om te groeien, opleidingen te volgen en via, via baantjes aangeboden krijgen. Het valt me echt op. Wat ik mij afvraag is of we gelijke kansen geven aan jongens dan aan meisjes.

Ik herinner mij de slogan in mijn jeugd nog goed: ‘Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid.’ Dat was een hele goede campagne om meisjes te empoweren een technische studie te volgen. Het heeft mij altijd het gevoel gegeven dat man en vrouw gelijk zijn in Nederland. Helaas is volgens mij het beleid nog niet helemaal doorgezet en is het wellicht tijd voor een volgende campagne:

“Een slimme meid helpt een andere meid.”

Het is soms goed, denk ik, om er in ieder geval bewust van te zijn en als het kan een kans aan een gelijke of zelfs betere vrouwelijke kandidaat aan te bieden in plaats van aan een mannelijke kandidaat.

Hoe is het gesteld met de gelijkheid in het land waar jij woont? Ik ben benieuwd naar de andere verhalen van over de wereld en de vergelijkingen tussen de verschillende landen.

WERKEN IN HET BUITENLAND? KLIK HIER VOOR INSPIRATIE EN WIE WEET VIND JIJ DIE LEUKE BAAN IN EEN ANDER LAND!

Over dit Wereldwijf: Carole Overmaat - Australië

Hey, Ik ben Carole Overmaat en woon in Australië. Ik studeerde CMV Vrijetijdskunde in Rotterdam en woon sinds 2005 samen met mijn man Ron en twee kinderen in Melbourne. Het avontuur vinden we in de dagelijkse dingen. Acht jaar geleden startte ik mijn programma Dutch TV. In 2018 nam ik ook nog de Nederlandse krant de Dutch Courier over. Voor de wereldwijven zal ik voornamelijk vloggen over mijn avonturen hier 'Down Under.'