Esther tuiniert mindful in Zweden, deel 2

door gepubliceerd op 25 april 2021Tags: , , ,

Het groei,- en bloeiseizoen in Zweeds Lapland is kort en de grond arm. Je kunt hier een groentetuin hebben, maar de opbrengst is onzeker en het moet allemaal in een heel kort tijdsbestek worden geoogst. Wil je er het hele jaar door van kunnen eten, moet je de groente bewerken. Daarom wil Esther haar tuin door alle seizoenen heen met behulp van kunstlicht in huis gaan laten groeien. 

Ze is begonnen met het planten van zaden en heeft een wormen-compostbak aangeschaft, die net als de planten binnen staat. In korte vlogs laat Esther een mix zien van de zich langzaam ontwikkelende indoor tuin en de prachtige natuur waarin ze woont. Enjoy!

En wil jij ook een moestuin? Bij moestuinieren met kinderen kun je een jaar lang wekelijks moestuinlessen ontvangen in je mailbox. Hoe leuk is dat!

En zie hier deel 1 van Esther haar moestuin avontuur.

Over dit Wereldwijf: Esther Quatfass - Zweden

Hej. Ik ben Esther en ik woon sinds 2014 met mijn partner in Västerbotten, Zweden. Daarvoor woonden we 7 jaar in Estland en oorspronkelijk kom ik uit Amsterdam. Ik houd ervan om afgelegen in de natuur te wonen, waar ik heerlijk kan schrijven aan mijn boeken en waar mijn partner zich met zijn sledehonden bezighoudt. Voor de Wereldwijven schrijf ik graag over de wisselwerking tussen de natuur, mijn belevenissen en mij als persoon.