Thema Juni: Happy and Healthy

Bij de start van de pandemie dacht ik nog dat ik fitter dan ooit zou worden omdat ik elke dag 10.000 stappen kon lopen, de tijd had om uitgebreid en gezond te koken en mij voornam niet of weinig te drinken, goed te slapen en die 30 dagen yoga nu wel eens vol te houden. Helaas, helaas, Covid heeft voor mij dat sprankeltje discipline totaal de kop ingedrukt…

Het gevolg is dat ik zo iemand ben die nogal wat corona-kilootjes is aangekomen in het afgelopen jaar. Wel heb ik mij tegoed gedaan aan allerlei vitamine-supplementen met C, D en zink en ging ik iedere avond vroeg naar bed aangezien Netflix op een gegeven moment echt niets nieuws meer te bieden had. 

Zou het de verveling zijn waardoor ik repen chocola naar binnen werk en mij laaf aan wijn en chips? Is het een gevoel van ‘er mag al zoveel niet en dit (korte termijn) pleziertje pakken ze met niet af’? Of was het mijn fatalistische ik die fluisterde: ‘Wat maakt het allemaal nog uit?’

Verschil moet er (blijkbaar) zijn

En waarom heeft  potverdorie niet iedereen daar last van? Want er zijn ook mensen (en die vrienden heb ik ook) die juist superslank zijn geworden, die het joggen (of boksen) na jaren stilzitten weer hebben opgepakt en die het hele kookboek van Otto Lenghi inmiddels uit hun hoofd kennen. Het aantal veganisten in mijn kennissenkring is ook tot grote hoogte gestegen en velen zijn gestopt met drinken.  Fijn voor hun, echt mega irritant voor mij. 

Al moet ik natuurlijk vooral mijn mond houden want ik en mijn hele gezin zijn Covid-vrij gebleven, we zijn inmiddels alle vijf gevaccineerd en ik ben zelfs afgelopen weekend een happy and healthy 50-er geworden.  Geen reden topt klagen dus en gelukkig krijg ik voor mijn vijftigste van mijn vriendinnen een stoere fiets en ik kan niet wachten om met veel genoegen deze zomer mijn kilootjes er af te trappen. Ik hoop sowieso dat de kleinere en minder zoete en vette porties in Nederland ervoor zorgen dat ik lichter door het leven ga. Gelukkig krijg ik voor mijn verjaardag van mijn vriendinnen een stoere fiets en ik kan niet wachten om met veel genoegen deze zomer die corona-kilo’s er af te trappen. Wordt het misschien post-Covid toch nog wat met mij. 

Wereldwijd

In ieder geval kijken we met z’n allen reikhalzend uit naar de zomer waarin Covid hopelijk even op zijn retour blijft. De wereldwijven willen de maand juni gebruiken voor een gezonde en zonnige start van dit zomerseizoen. Zowel geestelijk als lichamelijk hebben we allemaal natuurlijk wel wat levenslessen meegekregen in het afgelopen jaar. En de mens is natuurlijk nog lang niet overal ter wereld ‘out of the woods.’  De geestelijke gezondheid is inmiddels overal in de wereld een groot probleem. En in landen als Brazilië en India wordt er nog lang niet gedacht aan herstel maar is het eerder overleven. We zijn benieuwd hoe het met de wereldwijven daar is.

Deze maand vertellen de Wereldwijven hoe zij happiness and health ervaren in het deel van de wereld waar ze wonen. Wat wordt er aan gedaan en wat doen ze er zelf aan? Waar worden ze gelukkig van? Welke levenslessen over geluk en gezondheid kregen zij het afgelopen jaar? Laat je inspireren door de mooie verhalen en tips en tricks die dit thema oplevert.

Namens de redactie, op je gezondheid!

Ingeborg

Over dit Wereldwijf: Ingeborg van t Pad Bosch - VS

Hi! Ik ben Ingeborg en woon sinds 2010 met mijn gezin in New York. Ik schreef tot nu toe voor online platforms en tijdschriften, publiceerde de bundel #Familie Jansen Goes New York en mijn debuutroman #Kroniek van een erfenis. Voor De Wereldwijven schrijf ik over vrouwen in de USA waar ongelijkheid, onrecht en seksisme maar ook vrouwelijke strijdkracht en energie dagelijkse kost zijn!