Yoga geeft mij tijd

Hoe doe je dat toch vragen mensen mij vaak. Een gezin hebben, een Nederlandse krant in Australië runnen, in het bestuur van SNBN zitten, poffertjes maken in het weekend, fotograferen en yoga-les geven. Dat laatste is mijn manier van balans vinden. Yoga geeft mij tijd.

Doordat ik yoga in mijn ochtendroutine heb, ben ik gefocust om alle bovenstaande dingen te doen. Uiteraard helpt het dat ik mijn werk bij de krant en het bestuur van Stichting Nederlanders Buitenland Nederland leuk vind om te doen waardoor deze ook niet voelen als een baan. Het is mijn manier om mensen te ontmoeten en onderdeel te zijn van de community.

Verbinding online

Sinds de lock-down geef ik yoga-lessen online. Terwijl ik echt een mens ben van ‘elkaars energie willen voelen en een community bouwen’, heeft de lock-down zowel mijn studenten als mijzelf geleerd dat je niet in dezelfde ruimte hoeft te zitten om verbonden te zijn. Als wereldvrouwen weten we dit natuurlijk al jaren. Neem het voorbeeld dat je net aan iemand in Nederland denkt, en precies dan belt die persoon je. Wel of geen dichtbij contact, we zijn sowieso verbonden en die verbintenis kan echt ook gewoon online tijdens de yoga les.

Of je die connectie hebt, ligt natuurlijk ook aan de yoga juf. Bij de een heb je die connectie wel en bij de ander heb je dat niet. Net zoals je niet met iedereen even grote vrienden kan zijn. Dus wat dat betreft, kan je gewoon gaan shoppen want er zijn zoveel mensen die online lesgeven. Zeer waarschijnlijk heeft iedereen je wel iets te bieden (en jij hen).

Je eigen plek thuis

Als je online yoga lessen volgt, moet je een eigen ruimte voor jezelf organiseren in je huis. Dit was ook de eerste opdracht tijdens mijn teacher yoga training, maar nu moesten mijn studenten dus op zoek gaan naar hun plekje in huis. Het voordeel van een eigen plek is dat je je daar dan vanaf nu waarschijnlijk altijd even terugtrekt als je het nodig hebt en dat is fijn. Thuis heb je bovendien altijd meer hulpmiddelen dan je wellicht denkt: een muur, kussens of bank om tegen te leunen of op te zitten wanneer nodig.

Tijdens mijn yoga klassen probeer ik een community te bouwen door altijd even met de studenten te praten. Vaak komt dan een algemeen thema naar boven waar mensen graag aan willen werken en daar ga ik dan tijdens de les op in. Mijn klassen zijn vooral gericht op ademhaling en rustige beweging. Stapje voor stapje begeleid ik je om beter te zitten voor een meditatie.

Doe mee!

Nieuwsgierig en wil je meedoen? Stuur me een mail naar editor@dutchcourier.com

Je betaalt per les; de kosten zijn 15 Australische dollar of 9,55 Euro en betaling kan via een Nederlands banknummer of banknummer in Australië. Net wat voor jou eenvoudiger is. Vertel er direct bij welk tijdstip je goed uitkomt en dan kan ik kijken of we een geschikt tijdstip kunnen vinden. Bij genoeg animo kan ik de les ook in het Nederlands doen. Doe je mee?

Over dit Wereldwijf: Carole Overmaat - Australië

Hey, Ik ben Carole Overmaat en woon in Australië. Ik studeerde CMV Vrijetijdskunde in Rotterdam en woon sinds 2005 samen met mijn man Ron en twee kinderen in Melbourne. Het avontuur vinden we in de dagelijkse dingen. Acht jaar geleden startte ik mijn programma Dutch TV. In 2018 nam ik ook nog de Nederlandse krant de Dutch Courier over. Voor de wereldwijven zal ik voornamelijk vloggen over mijn avonturen hier 'Down Under.'