Liefde op het eerste gezicht

Martine Chalmers Hoynck van Papendrecht - Baars

Wanneer je reist, zie je verschillende landen, steden en dorpen en dompel je je onder in andere culturen. En overal ontmoet je verschillende mensen. Al die dingen zijn onderdeel van ervaringen die je je leven lang meeneemt. Het is soms goed om alleen op reis te zijn, maar toch reis ik het liefst met anderen waardoor je de ervaringen kunt delen. 

Zeven jaar geleden ontmoette ik een van mijn beste ‘travel buddies’ die ik mij maar kon wensen. Het was echt liefde op het eerste gezicht. Het was op een zonnige dag in Sydney. Mijn man en ik fietsten terug naar huis vanaf Bondi Beach en toen ineens kwam hij in zicht…

Reizen
Foto’s: Martine Chalmers Hoynck van Papendrecht – Baars

Ontmoet George

Een mooi, oud, mintgroen Volkswagen busje uit 1974. We kwamen dichter en dichterbij en vielen als een blok voor hem. De kleur was perfect, een die we beiden mooi vonden en verder zat hij goed in de verf en was zelfs niet al te roestig voor zo’n oude bak. En het allerbeste: er hing een briefje op met … For Sale! We namen direct contact op met de eigenaar voor een korte proefrit. Dat geluid?! We waren meteen verkocht. Na een check-up bij de garage werd dit onze nieuwe grote liefde. 

Er ontbrak alleen nog een naam. Na veel suggesties noemde ik hem al snel George, zo’n oude naam paste wel bij zo’n oude bak. Anderen begonnen hem ook al snel zo te noemen en inmiddels is mijn man eraan gewend en is good old George onderdeel van ons gezin. 

Reizen

In goede en slechte tijden

We zijn heel veel weekenden samen op pad gegaan. Ook hebben we langere road trips gemaakt van Sydney via Canberra naar Melbourne en dwars door het binnenland van New South Wales tot aan Queensland. Reizen in een oude auto heeft zo haar charmes, maar van tijd tot tijd natuurlijk ook nadelen. Een keer of vijf hebben we langs de weg gestaan, waardoor we onderweg garages moesten opzoeken die gespecialiseerd zijn in oude auto’s. Ook is hij drie keer weggesleept maar altijd ontmoetten we aardige mensen en al deze ervaringen nemen we mee.

Op pad met George is nog steeds een van de heerlijkste en rustgevendste manieren van reizen. We kunnen niet snel en daarom nemen we veel omwegen om de snelwegen te mijden. Na een drukke werkweek helpt George ons te ontspannen om even letterlijk te leven in de ‘slow lane’. Hij heeft ons naar de mooiste plaatsen rond Sydney gebracht en we hebben de leukste mensen ontmoet. 

Reizen

Samen uit, samen thuis …

Toen wij in september teruggingen naar Nederland, konden we onze ‘travel buddy’ dus ook echt niet achterlaten. Eenmaal verscheept op de boot kwam hij, twee maanden na ons, aan in Nederland. De winter is niet echt zijn ding door het zout op de weg en de kou. Echter toen de lente aanbrak, is hij gekeurd en kreeg een mooi blauwe nummerplaat. Nu rijdt George met ons naar nieuwe avonturen. De eerste (helaas natte) kampeerweekenden zijn alweer achter de rug en we hopen later deze zomer ook buiten Nederland te komen!

George maakt niet alleen ons blij, maar ook anderen op de weg. Mensen zwaaien en kijken hem na. Kinderen kijken blij op en oudere mensen vertellen hoe leuk ze het vinden om er weer één te zien. Zij hadden er vroeger ook zo een. Ik ben er zeker van dat auto’s, net als huisdieren, iets zeggen over mensen en hun persoonlijkheid. Sommigen rijden in blinkende, nieuwe sportauto’s met de laatste gadgets en functionaliteiten. Weer anderen rijden in felgekleurde auto’s. Wij genieten van het rijden in onze oldtimer.

Hi, ik ben Martine. Na 7 jaar in Australie te hebben gewoond en gewerkt zijn wij in 2020 weer naar Nederland gekomen, inclusief twee kleine boys en een VW Kombi ’74 genaamd ‘George’. We houden erg van reizen, backpacken, kamperen in de buurt en ontdekken van nieuwe culturen. Zal Nederland weer gaan wennen, or what’s next?