Zinderende zomerkost

Zomer. Vakantie. De tijd om je even af te sluiten van de wereld en wij kennen geen beter middel dan met je neus in een boek. De Wereldwijven lezen niet alleen graag maar een aantal hebben ook prachtige boeken geschreven! De redactie heeft onderstaande mooie titels stuk voor stuk gelezen en zet ze graag op een rijtje.

Hang die hangmat in je tuin, nestel je lekker op je balkon of leg je handdoekje op het zand en zet je gezicht op “niet storen”. Reis mee met de hoofdfiguren uit onderstaande boeken, van Borneo via Zweden naar Israel en New York naar Tanzania.

Verkapt

Dit boek speelt zich af in het hart van Borneo en gaat over de Nederlandse studente Nora die de kans krijgt stage te lopen bij een palmoliebedrijf, midden in het regenwoud. Vol overgave stort ze zich op haar opdracht: een school oprichten voor de lokale Dajakbevolking. De voormalige koppensnellers willen niets van haar behulpzaamheid weten. En daar hebben ze goede redenen voor…

‘Verkapt. Een studente – een aap – hun strijd’ door Janneke Bazelmans. Ecothriller. Godijnpublishers

10 Minuten naar het Noorden

Vertelt het verhaal van twee Nederlandse stellen die emigreren naar een verlaten boerderij in het bosrijke Estland. Al in de eerste dagen lopen de spanningen hoog op en zorgt een illegaal meegebracht geweer voor een reeks conflicten. Wie van hen houdt zichzelf staande?

10 Minuten naar het Noorden’ door Esther Quatfass. Thriller.

Elandsoog

Ook door schrijfster Esther Quatfass, gaat over Christian, die in een poging zijn eigen onschuld te bewijzen, de waarheid aan het licht moet brengen op Elandsoog. Hij houdt nieuwe bewoners Ivan en Sahara nauwlettend in de gaten maar al snel blijkt: Ivan sluipt niet als enige door de Zweedse bossen. Wie houdt wie nu eigenlijk in de gaten?

‘Elandsoog’ door Esther Quatfass. Thriller. Uitgeverij Lannoo

Kroniek van een Erfenis

Hoe blijft een familiegeheim generaties lang verborgen? En, kun je worden wie je bent als je altijd een masker draagt? Dit zijn de vragen waar Christiaan, zoon van een succesvolle Hollandse handelaar in menselijk haar, mee worstelt in de prille gayscene van New York City aan het begin van de twintigste eeuw. Een geheime erfenis en een hevige verliefdheid confronteren Christiaan met leugens en bedrog als hij op zoek gaat naar zijn ware identiteit.

‘Kroniek van een Erfenis’ door Ingeborg van ‘t Pad Bosch. Historische roman. Godijnpublishers

Over grenzen

Een prachtige bundel vol verhalen over verbinding. Over het gewone leven en de alledaagse dingen die Israel toch zo bijzonder maken. Van gezamenlijke Israëlische en Palestijnse initiatieven tot een ziekenhuisclown uit Gaza en een Druzenvrouw die de politiek inging. Een grensverleggend boek over mensen die het verschil maken.

‘Over Grenzen – Mijn leven in Israel’ door Joanne Nihom. Korte verhalen.

Julia

Julia vindt haar nieuwe leven als niet-werkende vrouw van een diplomaat in Dar es Salaam, Tanzania, maar niks en neemt haar nanny Veronica mee op reis naar Arusha. Ze gaat hiermee dwars tegen de wensen van haar man Wouter en de adviezen van doorgewinterde expats in. De geplande reis verandert in een avontuurlijke rit in een gehuurde 4×4 met op de achterbank een getraumatiseerd meisje dat dringend medische zorg nodig heeft. Eenmaal terug in Dar es Salaam, en haar leven weer op de rit, voltrekt zich een drama dat ieders leven op z’n kop zet.

‘Julia – het leven van een expatvrouw’ door Ceciel Huls. Roman. Godijnpublishers

Het gele huis

A Yellow House, gaat over de tienjarige Maya die eenzaam opgroeit in Singapore. Haar oma is dood, haar moeder stort zich op haar carrière en haar beste vriendinnetje is een pestkop geworden. Als tante M, een ‘domestic worker’ uit Indonesië in huis komt wonen om voor het gezin te zorgen, is Maya vastbesloten haar te haten. Dan ontdekt Maya een donkere kant van het leven in Singapore en verandert, door een gebeurtenis, haar band met tante M…

‘A Yellow House’ door Karien van Ditzhuijzen. Roman.

Wereldwijven

In dit boek vertellen maar liefst 27 Wereldwijven hun verhaal. Boeiende en kleurrijke lotgevallen van Nederlandse vrouwen op diverse continenten. Bijzondere verhalen van stoere vrouwen, ver weg maar toch heel herkenbaar. Neem een kijkje in het leven van de Wereldwijven met dit boek.

‘Wereldwijven – 27 portretten van grensverleggende Nederlandse vrouwen’ door de Wereldwijven. Reisverhalen. Uitgeverij Grenzenloos

Bedrijf van een Wereldwijf

In 35 hoofdstukken worden evenzoveel ondernemende vrouwen geportretteerd die wereldwijd een eigen onderneming runnen. Van een safarigids in Tanzania, een galeriehoudster in Hongkong tot een fruitexporteur in Colombia. Elk vertellen ze over hun afkomst, passie en toekomstdromen, maar ook over het combineren van werk en gezin en het missen van familie en vrienden in Nederland. Een inspirerend en praktisch boek waarin ieder verhaal afzonderlijk te lezen is.

Bedrijf van een Wereldwijf – 35 portretten van ondernemende Nederlandse vrouwen wereldwijd’, samengebracht door auteur Saskia van Alphen voor De Wereldwijven. Handboek Ondernemerschap. Uitgeverij Grenzenloos

Een boek bestellen? Alle boeken zijn te verkrijgen en/of te bestellen bij je lokale boekhandel of supersnel via bol.com. Indien uitgeverij bekend, dan staat deze bij het boek vermeld en is het via hen ook snel besteld!

Over dit Wereldwijf: De Wereldwijven

De Wereldwijven vertellen verhalen die inspireren, verbinden en in beweging brengen voor een tolerante, duurzame en gender-gelijke wereld.