Wacht niet tot januari met je goede voornemens!

Gastschrijfster
door gepubliceerd op 10 november 2021Tags: , , ,

Ben jij toe aan een nieuw buitenlands avontuur? Wacht dan niet tot januari om er een ‘goed voornemen’ van te maken, maar maak er nu al werk van. Want hoe vaak heb je al niet goede voornemens gemaakt voor het nieuwe jaar?

Precies. Het waren er vast heel veel waar uiteindelijk niets van terechtkwam (zoals dat abonnement bij de sportschool) Plus, voordat je je plannen ten uitvoer kunt brengen, is het waarschijnlijk alweer 2023!

Beter nu dan nooit

De jaren vliegen altijd weer voorbij, maar 2020 en 2021 zijn door alle corona beperkingen helemaal in een oogwenk omgevlogen. Heb je het idee dat jouw ambitieuze plannen al een (te lang) tijdje op de plank liggen? Wacht dan niet tot in het nieuwe jaar en ga er nu meteen mee aan de slag. Want waarom zou je ermee wachten als je eigenlijk al toe bent aan een nieuw avontuur?

Wie weet heb jij altijd al een eigen onderneming willen starten in het buitenland. Of ben je in een sleur terechtgekomen en toe aan het opdoen van nieuwe ervaringen zoals bijvoorbeeld het leren van nieuwe talen. Ben jij zo iemand, die altijd wil blijven leren? 

Doorloop dan enkele stappen en, ga nog vóór het nieuwe jaar begint, aan de slag met het uitwerken van je plannen!

Stap 1: ga op zoek naar een nieuw avontuur

Zet voor jezelf op een rijtje wat jouw ambities zijn. Want ook als je weet dat je klaar bent voor een nieuw avontuur, weet je misschien nog niet hoe je volgende stap eruit komt te zien. Ga voor jezelf na wat je wilt en beantwoord daarvoor bijvoorbeeld eens de volgende vragen:

  • Staan er nog dingen op je carrière-bucketlist?
  • Waarin wil je jezelf verder ontwikkelen?
  • Waar zou je ooit nog willen werken en wonen?
  • Waar zie je jezelf over vijf jaar?

Schrijf de antwoorden op deze vragen voor jezelf op, zodat je bij je zoektocht naar een nieuwe baan of het uitwerken van een ondernemingsplan na kunt gaan of het wel écht is wat je wilt. Vraag je af: past het bij wat je voor ogen hebt voor jezelf? Soms kunnen plannen heel gaaf klinken, maar zijn ze toch geen perfecte match voor jou.

Stap 2: ga op onderzoek uit

Als je eenmaal globaal weet wat je wilt, is het tijd om op onderzoek uit te gaan. Wat past er nu goed binnen jouw toekomstplaatje? Om daar een goed antwoord op te krijgen, kun je verschillende dingen doen. Het makkelijkst is natuurlijk om te googlen vanachter je bureau, maar de vraag is of je daar echt de antwoorden vindt waar je naar op zoek bent. 

Een andere handige manier om ideeën op te doen, is door ervaringsverhalen te lezen van bijvoorbeeld andere Wereldwijven. Wat doen zij om hun dromen na te jagen, en waar lopen ze tegenaan in hun dagelijks leven? Of ga in gesprek met mensen uit je eigen netwerk. Het zijn vooral mensen die dicht bij je staan die je vaak verder kunnen helpen. Tenslotte kennen zij kennen je goed en kunnen dan ook meedenken over wat goed bij je past. 

Stap 3: maak het concreet

Heb je leuke ideeën opgedaan over je nieuwe avontuur? Ga dan aan de slag met de praktische kant en maak het concreet. Wil je aan de slag als zzp’er of wil je bij een bedrijf gaan werken? Voor beide is het altijd een goed plan om je Curriculum Vitae weer onder de loep te nemen en te kijken of er opdrachten of vacatures beschikbaar zijn die bij je passen.

Naast het vinden van werk, doe je er ook verstandig aan om je te verdiepen in de mogelijkheden voor huisvesting en enkele contacten te leggen met locals, die je wegwijs kunnen maken in je nieuwe thuisland. Social Media kan je hierbij helpen omdat er vaak veel online groepen te vinden zijn. Zoek ze eens op en leg contact voor die eerste aansluiting want zeker in deze fase kunnen zij een enorme bron van informatie zijn.

Stap 4: geniet van de voorpret

Als je toe bent aan een nieuw avontuur, is niets zo fijn als het uitwerken van je plannen. Je weet dan langzamerhand steeds beter wat er in het vooruitzicht ligt. En natuurlijk moet er nog veel gebeuren maar staar je niet blind op alles wat je nog moet regelen, maar geniet van de voorpret! Want het is die pret, die je ook stap voor stap dichterbij je doel brengt. Gegarandeerd.

Over dit Wereldwijf: Gastschrijver

De Wereldwijven nodigen ook gastschrijvers en gastfilmers uit om zo nu en dan hun inspirerende verhalen te delen. Deze verhalen of videos gaan over onderwerpen die nauw aansluiten bij onze zoektocht naar authenticiteit, echtheid, diepgang en verbinding. Lees mee en laat je inspireren.