Sexy luisterverhalen-platform Rouze maakt zich hard voor consent

door gepubliceerd op 2 december 2021Tags: , , , , ,

Op 23 november 2021 lanceerde Rouze, het platform met sexy luisterverhalen voor vrouwen, haar nieuwe webapp, abonnementsvorm en brand design. Hierdoor is er nu nog meer aandacht voor het soort erotiek waar vrouwen behoefte aan hebben.

Samen met presentatrice Geraldine Kemper en feminist & kunsthistoricus Cathelijne Blok, brengt Rouze twee nieuwe verhalen die draaien om wederzijdse instemming.

Meer keuze, meer consent

Het is niet zo dat alle verhalen die op Rouze staan alleen om krachtige vrouwelijke superhelden draaien, die altijd weten wat ze doen en willen. “Dat zou saai zijn, want in onze fantasie mag alles,” zegt Rouze founder Eva de Visser. Van onderdanig tot dominant, van je standaard prins op het witte paard tot een super sexy girl boss. Maar: ‘Ook al kan in je fantasie álles, in de werkelijkheid is consent belangrijk.’

Op de vernieuwde Rouze.me heeft de gebruiker meer keuze. Meer soorten verhalen, meer soorten stemmen, een diverser seksueel landschap én meer consent. In het Nederlands te vertalen als ‘wederzijdse toestemming’ betekent consent in een seksuele context dat beide partijen toestemming moeten geven om elkaar aan te mogen raken.

Geraldine Kemper: “Vaak denken we dat instemming vragen voor seksuele handelingen overdreven is. Dat zou je uit het moment kunnen halen. Onder andere door de tv- programma’s die ik maak, heb ik regelmatig voorbeelden gezien van seksueel trauma. Ik denk dat we ons door de verhalen die we vertellen, of het nou op Rouze is of op Pornhub, veel beter kunnen voorstellen dat wederzijdse instemming juist heel sexy kan zijn. En niet overbodig of overdreven.”

Minder egoïstisch

De verhalen zijn geschreven in samenwerking met schrijfster Cathelijne Blok, founder van feministisch kunstplatform Titty Mag. Cathelijne: “We wilden laten zien dat het gaat om naar elkaar luisteren, hoe en waar dan ook. Het blijft altijd een dialoog tussen de mensen met wie je intiem wilt zijn. Het respecteren van elkaars grenzen is super belangrijk.”

De nieuwe verhalen van Rouze, ingesproken door Geraldine verschenen 11 november online op Rouze.me en spelen zich af in de steden New York en Parijs. Iedere week verschijnen er drie nieuwe verhalen online, onder andere een samenwerking met seksexpert Belle Barbé en verhalen die op basis van (de behoefte per) sterrenbeeld zijn samengesteld.

Wat een perfecte timing en wat een heerlijk cadeau om te geven, vinden wij bij de Wereldwijven. Wat het kost? Een maandabonnement op Rouze kost €4,99 en een jaarabonnement €2,99 per maand.

Over dit Wereldwijf: De Wereldwijven

De Wereldwijven vertellen verhalen die inspireren, verbinden en in beweging brengen voor een tolerante, duurzame en gender-gelijke wereld.