Bedrijf van een wereldwijf – Martine begon een webshop uit puur plezier

Martine Chalmers Hoynck van Papendrecht - Baars

Al bijna twee jaar geleden nam ik de beslissing dat mijn baan me niet meer gelukkig maakte en ik er dus beter mee kon stoppen. Uiteraard had ik het achteraf niet slechter kunnen timen om te gaan ‘freelancen’. Het was maart 2020 en Covid kreeg officieel het predikaat ‘pandemie’…

Daar zat ik dan met een kleuter en peuter thuis, en een man die inmiddels ook thuis werkte, in ons kleine appartementje van zestig vierkante meter in Sydney. Oops!

Bedrijf van een Wereldwijf
Foto’s: Martine

‘Iets’ online beginnen

Om ergens mee bezig te zijn, en mij niet helemaal gek te laten maken, ben ik toen begonnen met een kleine online shop. AMS SYD, een AMSterdamse die al jaren genoot van het leven in SYDney. Een webshop met leuke hebben-dingetjes zoals stoffen mandjes, plantenhangers, sleutelhangers en boekenleggers. Alles is handgemaakt door …mijzelf!

Ik kocht stof en touw en ging aan de slag als de jongens hun middagslaapje deden. Toen ze eenmaal weer naar de opvang mochten, kon ik er meer tijd aan besteden. Het voelde zo supertof toen ik de eerste plantenhangers verkocht aan vreemden. ‘Had ik dit maar jaren eerder gedaan! ‘, heb ik in die dagen vaak gedacht.

Het was ook heel fijn om op deze manier iets voor mijzelf te hebben, zeker toen we een paar maanden later besloten naar Nederland te verhuizen en we ons weer moesten settelen. Langzaam bouwden we ons leven weer op. Van een tijdelijk huis naar een vaste plek met eigen meubels. In- en uit de lockdown. De jongens naar hun nieuwe opvang, hun nieuwe school en ik van af en toe wat freelance werk naar meer werk en uiteindelijk een vaste baan!

Mijn webshop AMS SYD is nog steeds een hobby. Een fijne afleiding in ons hectisch bestaan als jong gezin. Het is iets waar ik even in op kan gaan. Soms maar een half uur, soms twee uur of wat langer. De meeste dingen maak ik op bestelling.

“Ik houd er niet veel aan over als je de materiaalkosten en verzendkosten er af haalt, maar zolang ik er zelf af en toe iets moois aan overhoud en leuke dingen kan maken voor vrienden en familie dan geeft het ‘me-time’ en dat is nog veel meer waard!”

Benieuwd naar al het moois?

Neem gerust een kijkje in de webshop van Martine op www.amssyd.com. Speciaal voor al onze lezers, krijg je 15% korting met kortingscode WERELDWIJVEN. Nog net mooi voor de feestdagen…. of na de feestdagen want de korting geldt ook voor 2022!

Hi, ik ben Martine. Na 7 jaar in Australie te hebben gewoond en gewerkt zijn wij in 2020 weer naar Nederland gekomen, inclusief twee kleine boys en een VW Kombi ’74 genaamd ‘George’. We houden erg van reizen, backpacken, kamperen in de buurt en ontdekken van nieuwe culturen. Zal Nederland weer gaan wennen, or what’s next?