Off the grid in Lapland. Puppies!

door gepubliceerd op 24 december 2021Tags: , , , , ,

Kun je echt nog een compleet off the grid leven leiden in Europa? Jazeker, in Zweeds Lapland! Ons eigen wereldwijf Esther woont er en gunt ons de komende weken een kijkje in haar leven. Via een kort filmpje zoomt ze in op (zomaar) een moment in haar dag.

Zo staat Esther dicht bij haar eigen huis stil bij ogenschijnlijk dagelijks (on)gemakken, waar we in Nederland niet eens meer bij stilstaan. Of neemt ze ons mee in de prachtige natuur van Lapland. En ook zul je geregeld haar husky-honden ontmoeten… Volg je de komende tijd samen met ons Esther?

Off grid life in Lapland: het avontuur voor Esther en haar vriend begon jaren geleden. De eindeloze natuur en stilte zijn een bron voor inspiratie voor Esther, die schrijfster is. Haar vriend houdt sledehonden. Een dramatisch ongeluk heeft grote impact op hun leven en haar partner dreigt zijn sledehonden te verliezen. De impact van deze tijd van herstel en revalidatie, beschreef Esther eerder voor de Wereldwijven in een prachtige reeks: Esther’s serie.

Des te groter is dit klein geluk van knuffelige puppies. Een ontroerend filmpje:

Over dit Wereldwijf: Esther Quatfass - Zweden

Hej. Ik ben Esther en ik woon sinds 2014 met mijn partner in Västerbotten, Zweden. Daarvoor woonden we 7 jaar in Estland en oorspronkelijk kom ik uit Amsterdam. Ik houd ervan om afgelegen in de natuur te wonen, waar ik heerlijk kan schrijven aan mijn boeken en waar mijn partner zich met zijn sledehonden bezighoudt. Voor de Wereldwijven schrijf ik graag over de wisselwerking tussen de natuur, mijn belevenissen en mij als persoon.