Off the grid in Lapland: licht en ruimte!

door gepubliceerd op 14 januari 2022Tags: , , , , , ,

Kun je echt nog een compleet off the grid leven leiden in Europa? Jazeker, in Zweeds Lapland! Ons eigen wereldwijf Esther woont er en gunt ons de komende weken een kijkje in haar leven. Via een kort filmpje zoomt ze in op (zomaar) een moment in haar dag.

Zo staat Esther dicht bij haar eigen huis stil bij ogenschijnlijk dagelijks (on)gemakken, waar we in Nederland niet eens meer bij stilstaan. Of neemt ze ons mee in de prachtige natuur van Lapland. En ook zul je geregeld haar husky-honden ontmoeten… Volg je de komende tijd samen met ons Esther?

Thuis komen

Het verveelt Esther nooit, dat moment van thuiskomen. De eindeloze bossen in Lapland beperken zonlicht en het gevoel van ruimte, ondanks dat beide er in overvloed zijn. Totdat Esther hun huis, gelegen aan een meer, in het zicht krijgt: het open water omhelst al het zonlicht en de uitzichten zijn groots!

Over dit Wereldwijf: Esther Quatfass - Zweden

Hej. Ik ben Esther en ik woon sinds 2014 met mijn partner in Västerbotten, Zweden. Daarvoor woonden we 7 jaar in Estland en oorspronkelijk kom ik uit Amsterdam. Ik houd ervan om afgelegen in de natuur te wonen, waar ik heerlijk kan schrijven aan mijn boeken en waar mijn partner zich met zijn sledehonden bezighoudt. Voor de Wereldwijven schrijf ik graag over de wisselwerking tussen de natuur, mijn belevenissen en mij als persoon.