Off the grid in Lapland: arbeid loont!

door gepubliceerd op 28 januari 2022Tags: , , ,

Kun je echt nog een compleet off the grid leven leiden in Europa? Jazeker, in Zweeds Lapland! Ons eigen wereldwijf Esther woont er en gunt ons de komende weken een kijkje in haar leven. Via een kort filmpje zoomt ze in op (zomaar) een moment in haar dag.

Zo staat Esther dicht bij haar eigen huis stil bij ogenschijnlijk dagelijks (on)gemakken, waar we in Nederland niet eens meer bij stilstaan. Of neemt ze ons mee in de prachtige natuur van Lapland. En ook zul je geregeld haar (husky-)honden ontmoeten… Volg je de komende tijd samen met ons Esther?

Nog even doorbouwen

Herinner je je het filmpje nog van een aantal weken geleden waar Esther en haar partner nieuwe kennels bouwen voor de honden? Die waren nog niet af. Of beter: de honden Huppeltje, Tingeling en Pompidom willen ook graag zo’n comfortabel huisje. Dus gaat Esther aan de slag, maar het is koud…

-34 Celsius zo bitterkoud!

Over dit Wereldwijf: Esther Quatfass - Zweden

Hej. Ik ben Esther en ik woon sinds 2014 met mijn partner in Västerbotten, Zweden. Daarvoor woonden we 7 jaar in Estland en oorspronkelijk kom ik uit Amsterdam. Ik houd ervan om afgelegen in de natuur te wonen, waar ik heerlijk kan schrijven aan mijn boeken en waar mijn partner zich met zijn sledehonden bezighoudt. Voor de Wereldwijven schrijf ik graag over de wisselwerking tussen de natuur, mijn belevenissen en mij als persoon.