Thema April: NATUURlijk!

April. Het is een maand van zichtbare en (innerlijk) voelbare transitie van het ene seizoen naar het andere. Moeder Natuur spoort de winter aan het stokje nu echt over te dragen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. En dat hebben we gemerkt want op 1 april werden we wakker in een stil wit landschap! Geen grap. “Aprilletje zoet, geeft als het even kan nog wel eens een witte hoed!”

Tussen maart en mei gebeurt er veel. Verandering is overal te bespeuren en naarmate de aprilmaand vordert, komt het in een stroomversnelling en barst uit in een echte geur- en kleurexplosie. Buiten. Binnen. En… in onszelf.

Voorjaarsschoonmaak

NATUURlijk! is het woord dat omhoog borrelt. April is als een frisse kleurrijke wind, die alle ramen en deuren weer opent en voelt als een natuurlijke reset. Met de narcissen en tulpen die hun kopjes boven de grond steken, pakken we maar wat graag ons huis weer aan. Poetsen en opruimen willen we. NATUURlijk! Weg met die warme metallic-wintertinten, kom maar op met een beetje kleur op de (slaapkamer)muren en nieuwe kussens in fel pastel op de loungebank. En dat koppie in de spiegel? Dat kan ook wel een nieuw kleurtje foundation- oogschaduw- of lipstick gebruiken. En waarom niet ook weer eens de haren verven? Of… de schaar erin!

De komende maand gaan de Wereldwijven op nader onderzoek. Wat doet het woord NATUURlijk! met ons? Wat roept het op? 

NATUURlijk! is overal

Bij NATUURlijk!  denk je wellicht eerst aan de aarde, het klimaat en milieu. En ja, daar zullen we zeker extra bij stilstaan deze maand. Hoe het er in Nederland voorstaat, weten we wel, maar op welke manier dragen andere culturen hun steentje bij? Welke bijzondere projecten of acties steunen de Wereldwijven? Wat is belangrijk voor mensen in Australië, Afrika of Zuid Amerika? 

NATUURlijk!  hebben we het ook over voeding, schoonheid en gezondheid. Vandaag de dag streven we na dat wat we ín ons lichaam stoppen en òp het lijf smeren, liefst zo natuurlijk mogelijk is. Maar hoe NATUURlijk! is het eigenlijk? De Wereldwijven duiken er deze maand in: wat zijn hun (natuurlijke) beauty-geheimen? Welke producten zijn echt een must in je badkamer of welke kun je beter laten staan? En wat eten we nu eigenlijk en waar komt het vandaan? Is wat voor ons exotisch is, wel zo exotisch voor anderen? Welke lokale foodtrends kunnen we nog verwachten en wat zijn lokaal populaire snacks? Herinner je bijvoorbeeld nog het verhaal over de durian van Merel uit Maleisië?

En natúúrlijk beperken we ons niet alleen tot het maandthema. Want er is zoveel om over te vertellen. Zoveel om over te praten. Genoeg hilarische, serieuze en mooie verhalen uit alle hoeken van de wereld want Wereldwijven zijn ondernemend. Onderzoekend. En schrijven over van alles en nog wat.

NATUURlijk! Dat zijn de Wereldwijven. Lees je met ons mee?

Over dit Wereldwijf: Saskia van Alphen - VS

Hi! Ik ben Saskia en woon sinds kort in San Diego, Californië na jaren in Chicago en Engeland te hebben gewoond. Ik ben fulltime moeder, schrijfster, dichteres en fotografe. Een kinderboekenserie vordert gestaag. Voor De Wereldwijven blog ik over ‘emancipatie’ dat in een ontwikkeld land als de VS nog een lange weg heeft te gaan: seksualiteit, ras, sociaal-, en culturele achtergrond, armoede en geloof.