De aarde huilt

Profielfoto
door gepubliceerd op 18 april 2022Tags: , , , ,

Eind 2018 verruil ik mijn overvolle agenda en de drukke randstad voor de Okavango Delta in Botswana. Samen met mijn man woon ik op onze prachtige Phazama Farm midden in de natuur. Sinds ik hier woon ben ik me steeds meer gaan verdiepen in natuurcoaching en in de boodschappen van natuurvolken in deze bijzondere en verander(en)de wereld. Intussen voel ik me hier volledig verbonden met de natuur.

De natuur is zo krachtig en geeft antwoord op mijn vragen. Soms maak ik me enorme zorgen en ook dan ga ik de natuur in.

Natuur
Foto’s: Katja Visser

De vijgenboom

Ik ga dan naar mijn plekje bij een vijgenboom midden in de floodplain. Ik leun met mijn rug tegen een termietenheuvel en mijn honden liggen aan mijn voeten of zijn lekker aan het spelen of het spartelen in het water als de vlakte gevuld is met de “flood” uit Angola.

Ik kijk om me heen en zie de wilde stokrozen, die hier elk jaar bloeien om deze tijd. Ik zie de aapjes met babies hangend aan hun buik en ezeltjes met van die schattige jonkies. Onweerswolken stapelen zich op want het is het regenseizoen. Het laat me zien dat de natuur gewoon doorgaat met haar seizoenen en leert mij dat ik ook gewoon kan doorgaan met alles wat ik wil doen en bereiken. 

Vandaag ga ik weer naar mijn boom. Ik zit in stilte en volg mijn ademhaling terwijl de honden stilletjes naast me zitten. Ik kom volledig tot rust en luister naar wat er bij me binnenkomt. Ik word emotioneel en huil. Ik laat het gebeuren. De boodschap die bij me binnenkomt, is: “De aarde huilt”.

Ik snap het helemaal: ik huil ook om wat de mens de natuur aandoet en wat we elkaar aandoen. Omdat ik me vaak zo klein en machteloos voel, vraag ik de boom: “Wat kan ik hier aan doen?” Het antwoord dat ik krijg is: “Jij kunt mensen inspireren”. En dat is precies wat ik probeer te doen. Inspireren via dit blog dat ik mag delen met powervrouwen over de hele wereld en met mijn stichting StartUp4Kids. Met de stichting willen we kinderen inspireren in heel veel landen.

Laten we met elkaar zorgen voor onze mooie natuur. En niet vergeten: ook wij mensen zíjn natuur…dus laten we vooral lief zijn voor elkaar en positief blijven!

Over dit Wereldwijf: Katja Visser - Botswana

Dumela! Mijn naam is Katja en ik woon sinds eind 2018 samen met mijn man in de prachtige natuur van de Okavango Delta in Botswana. Ik ben 'boerin', manager van onze kleinschalige lodge, persoonlijk leiderschapstrainer en natuurcoach. Daarnaast zet ik mij in om kinderen en moeders te empoweren en de wereld groener te maken via mijn stichting StartUp4kids. Voor De Wereldwijven blog ik over het waarmaken van je dromen en het verbinden met de natuur.