Mediteren voor betere relaties? Jazeker!

Carole woont in Australië en verdiepte zich, naast yoga, in de kunst van mediteren. In de loop der tijd merkte ze wat meditatie met haar deed. Niet alleen voor haarzelf, maar ook hoe ze tegen vriendschappen en relaties aankeek. Naar aanleiding van ons nieuwe maandthema Vriend & Vijand, reageerde ze gelijk en vertelde: “daar zijn verschillende meditaties over! Deze geven je het inzicht dat relaties vergankelijk zijn. Je vriend, kan je vijand worden en de vijand je vriend en je kennis je vijand en ga zo maar door.”

Ze voegt eraan toe dat dat in ieder geval zeker in haar leven gebeurd is en dat ze daar flink van kon balen als het gebeurde.

‘Vijand’ is een naar woord

Carole: “Ik wil het alleen geen vijand noemen, want dat geeft me een nare smaak van ‘boos zijn’ en van die emotie probeer ik juist afstand te nemen via mindfullness. Boosheid heeft me namelijk nooit geholpen en is altijd destructief geweest. Het inzicht dat relaties zich kunnen afwisselen geeft een meer objectieve kijk want vanaf een afstand kan je dan naar de verandering kijken. “

Een vorm van mediteren gaat bijvoorbeeld over iedereen liefde geven ongeacht of het je vriend, kennis, buurman, vader, moeder of vijand is. Het gaat uit van het gegeven dat we allemaal energetisch verbonden zijn en als je een ander pijn (boos) wenst dan doe je jezelf dus ook pijn. Ik heb het hier zo simpel mogelijk op proberen te schrijven.

Het is heel leuk om zo’n meditatie te ervaren en graag bied ik je die mogelijkheid. Allereerst oefenen we ademhaling zodat je beter kan relaxen (buikademhaling) en daarna proberen we andere meditatievormen zoals die van ‘Love and Kindness‘, waarover ik hierboven sprak. Dit zijn boeddhistische meditaties en zoals gebruikelijk is in het Boeddhisme, mag je er van alles van vinden en mag je het zelf ondervinden en onderzoeken en zien of het voor jouw werkt. Dat is juist de bedoeling ook.

Nieuwsgierig en eens uitproberen?

Wil jij dit ook eens proberen? Mail me dan gerust op newspiritualsisters@outlook.com en we kunnen een sessie via zoom organiseren. Ik woon in Australië, dus jouw Europese morgen is mijn avond, maar dat maakt niet uit want meditatie kan je op elk moment van de dag doen. Ook als je nog nooit gemediteerd hebt , dit is ook voor jou!

Over dit Wereldwijf: Carole Overmaat - Australië

Hey, Ik ben Carole Overmaat en woon in Australië. Ik studeerde CMV Vrijetijdskunde in Rotterdam en woon sinds 2005 samen met mijn man Ron en twee kinderen in Melbourne. Het avontuur vinden we in de dagelijkse dingen. Acht jaar geleden startte ik mijn programma Dutch TV. In 2018 nam ik ook nog de Nederlandse krant de Dutch Courier over. Voor de wereldwijven zal ik voornamelijk vloggen over mijn avonturen hier 'Down Under.'