Wat is een rouwdruppel?

Gastschrijfster
door gepubliceerd op 18 mei 2022Tags: , , , , ,

Het verlies van een dierbare. Wie naar het buitenland verhuist, weet dat het op een dag kan gebeuren. Natuurlijk vlieg je gelijk terug als het enigszins kan, maar is er iets dat je in die tussenliggende tijd kan betekenen? Jazeker. En wat als de overledene niet direct een bekende voor jou is, maar wel dierbaar voor een lieve vriend of vriendin in Nederland?

Dan pak je waarschijnlijk niet direct het vliegtuig, maar kan je wel op afstand een warm gebaar maken naar de nabestaanden. Zo ontdekten wij de rouwdruppel: een bijzonder rouwboeket.

Wat is het?

Het is eigenlijk zo makkelijk tegenwoordig want online kun je prachtige bloem-boeketten bestellen. Ook een rouwboeket waarmee je je medeleven toont voor de nabestaanden. Een rouwboeket is meestal vrij groot zijn, heeft een luxe uitstraling en wordt veelal in één kleur uitgevoerd. Je kunt echter ook voor een boeket met meerdere kleuren bloemen kiezen.

Als je online op zoek naar een rouwboeket gaat, kom je al snel de rouwdruppel tegen. Wat zijn dit precies voor boeketten? En waarom zijn juist de rouwdruppels populair geworden in de wereld van rouwboeketten? Dat komt door de vorm, de druppel. Precies die vorm geeft het een uniek opvallend aanzicht en bovendien leent de druppel zich uitstekend om op meerdere plekken neergelegd te worden. Een rouwdruppel kan op de kist, maar ook op de grond naast de kist worden neergelegd. Je kunt uit prachtige en talloze soorten rouwdruppels kiezen.

Waarom een rouwdruppel kiezen?

Woon je in het buitenland en wil je een rouwboeket online bestellen? Kijk dan zeker eens naar de rouwdruppels. De huidige rouwdruppels brengen tal van voordelen met zich mee:

Allereerst is het een prachtig ontwerp: door de vorm valt een rouwdruppel in positieve zin op. Zelfs als je aan de andere kant van de crematie- of begrafenisruimte staat, valt de rouwdruppel goed op. Bovendien is de rouwdruppel in veel varianten te verkrijgen: enkel samengesteld uit rode rozen of juist in bontgekleurde (zomer)bloemen. Tenslotte is de rouwdruppel een warm teken van medeleven. het is niet niet zomaar een bosje bloemen, maar een boodschap van medeleven en steun. En een prachtig boeket waarmee je waardig afscheid neemt van een geliefd persoon. Omdat je er niet fysiek voor de nabestaanden kunt zijn, is het een mooi gebaar om deze op te sturen.

Hoe kies je de juiste rouwdruppel uit?

Bij het uitkiezen van rouwbloemen of rouwdruppel is het goed om op de volgende zaken te letten. Vind je de gekozen bloemen mooi? Ga je voor een rouwdruppel met daarin slechts één soort bloem verwerkt, of heb je liever een rouwdruppel met meerdere bloemen? Vind jij de kleur mooi? Maar, nog veel belangrijker, was dit bijvoorbeeld de lievelingskleur van de overleden persoon?

Tot slot zou je nog naar het prijskaartje kunnen kijken. Het is sowieso aan te raden om te investeren in een fraai rouwboeket, maar hou wel een maximum budget voor jezelf aan.

Over dit Wereldwijf: Gastschrijver

De Wereldwijven nodigen ook gastschrijvers en gastfilmers uit om zo nu en dan hun inspirerende verhalen te delen. Deze verhalen of videos gaan over onderwerpen die nauw aansluiten bij onze zoektocht naar authenticiteit, echtheid, diepgang en verbinding. Lees mee en laat je inspireren.