Durf te dwalen met Zouterik (4) – Heel veel (zout)water!

Mariska begon in 2018 met haar man en twee dochters aan hun avontuur: de wereld rond in hun eigen zeilboot Zouterik. De route was gepland; via Afrika, Zuid Amerika en het Caribisch gebied zeilden ze door het Panamakanaal naar Frans Polynesië. In eerste instantie wisten ze de pandemie voor te blijven, maar eenmaal in Panama werden ze toch door Covid ingehaald. Ruim twee maanden moesten ze in quarantaine en de beoogde weg terug via Nieuw Zeeland en Australië werd onmogelijk. Wat nu?

Volg de komende weken hun geweldige zeilavontuur via video’s die ze speciaal voor de Wereldwijven maakten. 

Water, water en nog eens water

Voor de tweede keer zeilt Zouterik over de evenaar! De familie heeft besloten haar koers te verleggen naar het noorden. De reis gaat naar Hawai’i en duurt maar liefst vier weken vanuit Frans Polynesië. Dat betekent dus ook lange dagen met als enig uitzicht: water. Heel veel water. Zouterik trotseert ook de grillen van de weerelementen die horen bij het zeeleven. Na een maand kan de champagne open: het surfers paradijs Hawai’i is bereikt!

Kun je bovenstaande video niet bekijken? Geen nood, klik op de link hier. Geniet je de komende weken met ons mee van deze avontuurlijke zeilreis van Mariska, Tjaart en dochters Linde en Berber? Aflevering gemist? Lees hier de eerdere videoblogs van Zouterik.

Volgende keer op Zouterik’s zeilavontuur :

De familie verlaat Hawai’i en wind en stroming duwen Zouterik verder naar het Noorden. De reis gaat maar liefst naar Alaska. Hoe is het om na drie jaar in de tropen in de kou aan te komen? Kijk volgende week weer!

Hoofdfoto artikel – Sylvia Schutz

Over dit Wereldwijf: Mariska Woertman - Wereld

Hi! Ik ben Mariska Woertman en ik zeil sinds 2018 met mijn gezin voor onbepaalde tijd de wereld rond. Ik heb mijn huis verkocht, mijn opdrachtgevers achtergelaten en mijn familie en vrienden vaarwel gezegd om onze kinderen de wereld te laten zien. En om zelf weer met kinderogen te kunnen kijken. Ik verwonder me onderweg over van alles en daar laat ik andere Wereldwijven graag van meegenieten! Je kunt me ook via Instagram volgen.