De verborgen hotspots van Antwerpen

Gastschrijfster

De zomer loopt op zijn einde en de herfst is in zicht. Vaak levert dat nog een aantal heerlijke zachte zonnige dagen op. Hoog tijd dus om je volgende trip te plannen en dat hoeft helemaal niet ver weg te zijn. Antwerpen is lekker dichtbij en toch weg uit Nederland: het ideale weekendje weg van huis.

Pak de Intercity Brussel vanaf Amsterdam Centraal en je staat binnen twee uur in het stadscentrum van Antwerpen.

Hidden gems in cultureel Antwerpen 

Antwerpen is de stad waar je geniet van de heerlijkste gerechten, de mooiste architectuur, de nieuwste trends op het gebied van fashion en het bruisende nachtleven. Of je nou een weekend met collega’s, vriendinnen of met familie hebt gepland, Antwerpen heeft iedereen wel iets te bieden. De bekende toeristische plekken van Antwerpen weet je vast te vinden, maar ken je deze verborgen hotspots ook al? 

Naast de prachtige Grote Markt en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal zijn er nog veel meer culturele hoogtepunten te vinden in Antwerpen. Loop bijvoorbeeld eens langs de Cogels-Osylei in de buurt van Zurenborg & Berchem of laat je verrassen door het ‘Rooftop’ of Museum aan de Stroom. Het Pakt bij Groen Kwartier is ook een aanrader. 

Heb je het fantastische gebouw aan de Meir Shoppingstreet ook al gespot? Dit gebouw is gelegen tussen het Centraal Station en het historische centrum. Hier ben je direct op de juiste plek als je wat winkels wil bekijken! Meer inspiratie nodig? Bekijk hier de leukste dingen om te doen in Antwerpen in de herfst.

Shop shop till you drop in Antwerpen

Misschien een eye opener maar Antwerpen is echt één van de grootste hippe modesteden van de wereld. Van mode tot interieur, van babykleding tot mannenmode: hier vind je je het allemaal. De diversiteit aan winkels is gigantisch. In de Huidevettersstraat zitten de leukste boetiekjes met de hipste merken. Loop bijvoorbeeld eens binnen bij winkels zoals Essentiel Antwerp of Fabienne Chapot.

Wil je gelijk een stukje geschiedenis meepakken? Bezoek dan het Modepaleis van Dries van Noten aan de Nationalestraat. Werkt het weer niet helemaal mee? Het shoppingcenter van Wijnegem is overdekt en perfect voor een regenachtige dag. 

Voor de foodies onder ons

Tijdens jouw trip mag goed eten niet ontbreken. Antwerpen bruist van de leuke restaurantjes en de hipste lunch-hotspots. Je moet ze wel weten te vinden, want ze zitten goed verstopt! Butchers Coffee is een heerlijke brunchtent gelegen in de wijk ’t Zuid. Broodjes, diverse soorten warme dranken en overheerlijke pannenkoeken staan hier op de menukaart. Of wat dacht je van een overheerlijke wafel? Die mag natuurlijk niet ontbreken als je in Antwerpen bent. Bij Australian haal je allerlekkerste wafels.

Zin in koffie na het winkelen dicht bij de Meir? Dan ben je bij Coffeelabs aan het juiste adres. Of ben je al toe aan het diner? Zeg het maar: sushi, pizza of een echt Belgisch bourgondische maaltijd? Uit eten is een feestje in Antwerpen. Reserveer bij Umami voor verse sushi, loop binnen bij Little Buddha of breng een bezoek aan Foodbar Pilar voor de meest bijzondere gerechten. Zin in Italiaans? Breng een bezoek aan Ristorante Renaissance aan de Nationalestraat 32. Dit is een leuk restaurant in Antwerpen centrum. 

En zo’n heerlijk weekend sluit je natuurlijk af met een overheerlijke cocktail. Toch?Dé plek is dan Maurice Brunch Bar aan de Korte Nieuwstraat. 

Over dit Wereldwijf: Gastschrijver

De Wereldwijven nodigen ook gastschrijvers en gastfilmers uit om zo nu en dan hun inspirerende verhalen te delen. Deze verhalen of videos gaan over onderwerpen die nauw aansluiten bij onze zoektocht naar authenticiteit, echtheid, diepgang en verbinding. Lees mee en laat je inspireren.