Off Grid 64 North – Oktoberdagen

Kun je echt nog een compleet off the grid leven leiden in Europa? Jazeker, in Zweeds Lapland! Wereldwijf Esther woont hier en leeft een bijzonder self sustaining bestaan met haar partner Stef. Ze houdt van het landschap, de stilte en wisselende seizoenen. In mooie filmpjes legt ze die momenten vast en gunde ons zo al eerder een kijkje in haar leven.

Nu is Esther weer een nieuwe serie gestart: Off Grid 64 North. Volg je haar hier de komende weken?

Oktoberdagen op 64 North

Het is oktober in Zweeds-Lapland en het is een koude nacht geweest. Esther verlaat het warme huis om de zonnepanelen te checken. De panelen die ze momenteel geïnstalleerd hebben, vangen niet meer voldoende zon met de dagen die nu steeds korter worden. Binnenkort zullen ze dan ook nieuwe panelen op een andere plek gaan installeren zodat ze de koude lange donkere wintermaanden verzekerd zijn van energie.

De schoonheid van de vroege oktoberochtend kan haar nog altijd overvallen. Dat terwijl ze al negen jaar in dit stukje Zweden, om precies te zijn op 64 North, woont! En kijk zelf… die beelden die zijn toch magisch?

Meer beelden uit Lapland?

Nieuwsgierig naar Esther’s andere video-bijdragen voor de Wereldwijven? Bekijk de serie Off the grid in Lapland.

Over dit Wereldwijf: Esther Quatfass - Zweden

Hej. Ik ben Esther en ik woon sinds 2014 met mijn partner in Västerbotten, Zweden. Daarvoor woonden we 7 jaar in Estland en oorspronkelijk kom ik uit Amsterdam. Ik houd ervan om afgelegen in de natuur te wonen, waar ik heerlijk kan schrijven aan mijn boeken en waar mijn partner zich met zijn sledehonden bezighoudt. Voor de Wereldwijven schrijf ik graag over de wisselwerking tussen de natuur, mijn belevenissen en mij als persoon.