Off Grid 64 North – Novemberdagen

Kun je echt nog een compleet off the grid leven leiden in Europa? Jazeker, in Zweeds Lapland! Wereldwijf Esther woont hier en leeft een bijzonder self sustaining bestaan met haar partner Stef. Ze houdt van het landschap, de stilte en wisselende seizoenen. In mooie filmpjes legt ze die momenten vast en gunde ons zo al eerder een kijkje in haar leven. 

Nu is Esther weer een nieuwe serie gestart: Off Grid 64 North. Volg je haar hier de komende weken?

Novemberdagen op 64 North

De maand November is in volle gang en de nachten zijn koud. Esther geniet nog van de laatste weken herfst. Op één dag kan je zomaar vier seizoenen hebben! Maar met een paar weken is dat definitief weg met het vallen van het eerste flinke pak sneeuw. Met volle teugen zuigt ze nu nog de heerlijke geuren op die binnen onafzienbare tijd bedolven raken onder de witte deken.

De schoonheid van deze tijd van het jaar kan haar nog altijd overvallen. Dat terwijl ze al negen jaar in dit stukje Zweden, om precies te zijn op 64 North, woont! En kijk zelf… die beelden die zijn toch magisch? 

Meer beelden uit Lapland?

Bovenstaand filmpje op YouTube bekeken en nieuwsgierig naar Esther’s andere video-bijdragen voor de Wereldwijven? Bekijk de serie Off the grid in Lapland.

Over dit Wereldwijf: Esther Quatfass - Zweden

Hej. Ik ben Esther en ik woon sinds 2014 met mijn partner in Västerbotten, Zweden. Daarvoor woonden we 7 jaar in Estland en oorspronkelijk kom ik uit Amsterdam. Ik houd ervan om afgelegen in de natuur te wonen, waar ik heerlijk kan schrijven aan mijn boeken en waar mijn partner zich met zijn sledehonden bezighoudt. Voor de Wereldwijven schrijf ik graag over de wisselwerking tussen de natuur, mijn belevenissen en mij als persoon.