Off Grid 64 North – Donkere decemberdagen

Kun je echt nog een compleet off the grid leven leiden in Europa? Jazeker, in Zweeds Lapland! Wereldwijf Esther woont hier en leeft een bijzonder self sustaining bestaan met haar partner Stef. Ze houdt van het landschap, de stilte en wisselende seizoenen. In mooie filmpjes legt ze die momenten vast en gunde ons zo al eerder een kijkje in haar leven. 

Esther is weer een nieuwe serie gestart: Off Grid 64 North. Volg je haar hier de komende weken?

Donkere decemberdagen op 64 North

Het is december en al meer dan een week heeft de zon zich niet laten zien. Een dik wolkendek lijkt ook voorlopig niet van plan te wijken. De zon die zo nodig is voor alles wat groeit en bloeit. Zoveel zonloze dagen achter elkaar kunnen je vermoeid maken en neerslachtig. Bovendien hebben Esther en Stef de zon hard nodig! Zonder kunnen de zonnepanelen, die hun energie leveren, leegraken… Komt de zon weer op tijd terug?

Ondanks de uitdagingen, heeft deze tijd van het jaar ook een bijzondere schoonheid en dat kan Esther nog altijd overvallen. Dat terwijl ze al negen jaar in dit stukje Zweden, om precies te zijn op 64 North, woont! En kijk zelf… die beelden die zijn toch magisch?

Meer beelden uit Lapland?

In het filmpje vertelt Esther over een ernstig ongeluk dat haar partner Stef heeft gehad. Hierover heeft ze ook geschreven voor de Wereldwijven. Lees alle blogs over deze onzekere heftige periode in Esther’s serie.

Heb je bovenstaand filmpje op YouTube bekeken en nieuwsgierig naar Esther’s andere video-bijdragen voor de Wereldwijven? Bekijk de serie Off the grid in Lapland.

Over dit Wereldwijf: Esther Quatfass - Zweden

Hej. Ik ben Esther en ik woon sinds 2014 met mijn partner in Västerbotten, Zweden. Daarvoor woonden we 7 jaar in Estland en oorspronkelijk kom ik uit Amsterdam. Ik houd ervan om afgelegen in de natuur te wonen, waar ik heerlijk kan schrijven aan mijn boeken en waar mijn partner zich met zijn sledehonden bezighoudt. Voor de Wereldwijven schrijf ik graag over de wisselwerking tussen de natuur, mijn belevenissen en mij als persoon.