Off grid 64 North – Gouden gloed in de poolwinter

Kun je echt nog een compleet off the grid leven leiden in Europa? Jazeker, in Zweeds Lapland! Wereldwijf Esther woont hier en leeft een bijzonder self sustaining bestaan met haar partner Stef. Ze houdt van het landschap, de stilte en wisselende seizoenen. In mooie filmpjes legt ze die momenten vast en gunde ons zo al eerder een kijkje in haar leven. 

Esther is weer een nieuwe serie gestart: Off Grid 64 North. Iedere maand heeft bijzondere momenten in Lapland en niets ‘verwoordt’ dat beter dan beeld. Zoals de gouden gloed van de poolwinter. Volg je de mooie video-vlogs van Esther hier de komende weken?

64 North: Gouden gloed

De afgelopen weken is de winter echt ingetreden. Het is koud en de dagen kort. Esther is de hele dag hout aan het sjouwen om hun huis lekker warm te houden. Het gouden licht van de lage zon, betovert de winterwereld om hen heen en Esther kan nog altijd enorm genieten van deze korte barre winterdagen. Ze trotseert de kou en legt wederom de schoonheid ervan vast in deze vlog.

Ondanks de uitdagingen, heeft deze tijd van het jaar ook een bijzondere schoonheid en dat kan Esther nog altijd overvallen. Dat terwijl ze al negen jaar in dit stukje Zweden, om precies te zijn op 64 North, woont! En kijk zelf… die beelden die zijn toch magisch?

Meer beelden uit Lapland?

Deze video is de vierde vlog in een reeks. Heb je de andere drie afleveringen gemist? Bekijk ze hier terug! Nieuwsgierig naar Esther’s andere video’s voor de Wereldwijven? Bekijk de serie Off the grid in Lapland.

De partner van Esther heeft een aantal jaren geleden een ernstig ongeluk gehad. Over die onzekere en heftige periode heeft Esther ook geschreven voor de Wereldwijven. Lees alle blogs in Esther’s serie.

Over dit Wereldwijf: Esther Quatfass - Zweden

Hej. Ik ben Esther en ik woon sinds 2014 met mijn partner in Västerbotten, Zweden. Daarvoor woonden we 7 jaar in Estland en oorspronkelijk kom ik uit Amsterdam. Ik houd ervan om afgelegen in de natuur te wonen, waar ik heerlijk kan schrijven aan mijn boeken en waar mijn partner zich met zijn sledehonden bezighoudt. Voor de Wereldwijven schrijf ik graag over de wisselwerking tussen de natuur, mijn belevenissen en mij als persoon.