Off Grid 64 North – Hoe het allemaal begon dankzij het internet

Kun je echt nog een compleet off the grid leven leiden in Europa? Jazeker, in Zweeds Lapland! Wereldwijf Esther woont hier en leeft een bijzonder self sustaining bestaan met haar partner Stef. Ze houdt van het landschap, de stilte en wisselende seizoenen. In mooie filmpjes legt ze die momenten vast en gunde ons zo al eerder een kijkje in haar leven. 

Deze week in de serie Off Grid 64 North, een terugblik van dit avontuur dat 15 jaar geleden begon, dankzij het internet.

Internet-ontmoeting

Esther woont in Amsterdam als ze Stef ontmoet via het internet. Ze besluit hem op te zoeken in Estland waar hij op dat moment woont en sledehonden-tochten organiseert. Na vier dagen weet ze zeker: dit wordt mijn leven. Zes jaar later verhuizen ze met alle honden naar Zweeds-Lapland om hun bedrijf daar voort te zetten. Het noodlot slaat toe en Stef krijgt een ongeluk. Hun toekomstbeeld van een eigen bedrijf klapt uit elkaar.

In deze vlog, kijkt Esther terug op die tijd. Ze hebben samen het leven weer opgepakt en maken ondanks de beperkingen hun dromen waar: een self sustaining bestaan op 64 graden noorderbreedte. In de vorige blogs nam Esther ons vooral mee in de betoverende schoonheid van de plek waar ze wonen. De realiteit kent ook rauwe kanten: de gezondheid van Stef en hun toekomst…

Meer beelden uit Lapland?

Deze video is de vijfde in een reeks. Heb je de andere vier afleveringen gemist? Bekijk ze hier terug! Nieuwsgierig naar Esther’s andere video’s voor de Wereldwijven? Bekijk de serie Off the grid in Lapland.

In deze video, vertelt ze over die onzekere en heftige periode, maar Esther heeft er eerder ook over geschreven voor de Wereldwijven. Lees alle blogs in Esther’s serie.

Over dit Wereldwijf: Esther Quatfass - Zweden

Hej. Ik ben Esther en ik woon sinds 2014 met mijn partner in Västerbotten, Zweden. Daarvoor woonden we 7 jaar in Estland en oorspronkelijk kom ik uit Amsterdam. Ik houd ervan om afgelegen in de natuur te wonen, waar ik heerlijk kan schrijven aan mijn boeken en waar mijn partner zich met zijn sledehonden bezighoudt. Voor de Wereldwijven schrijf ik graag over de wisselwerking tussen de natuur, mijn belevenissen en mij als persoon.