Off Grid 64 North – Gezondheid als je afgelegen woont

Kun je echt nog een compleet off the grid leven leiden in Europa? Jazeker, in Zweeds Lapland! Wereldwijf Esther woont hier en leeft een bijzonder self sustaining bestaan met haar partner Stef. Ze houdt van het landschap, de stilte en wisselende seizoenen. In mooie filmpjes legt ze die momenten vast en gunde ons zo al eerder een kijkje in haar leven.

Esther is weer een nieuwe serie gestart: Off Grid 64 North. Iedere maand heeft bijzondere momenten in Lapland en niets ‘verwoordt’ dat beter dan beeld. De gezondheid van Stef is een blijvende zorg. Maar is het ook een reden om weg te gaan?

Gezondheid en blijvende zorg

In de vorige vlog vertelde Esther hoe zij en Stef samen kwamen, hun vertrek met de sledehonden naar Lapland en over het ongeluk van haar partner. Op de achtergrond van de prachtige zonop- en ondergangen en de wonderschone witte wereld is altijd de blijvende zorg over Stef, maar ze staan allebei achter hun keuze om te blijven op deze plek waar ze hun leven leven. Esther geeft ons graag een glimp hoe een dag achter de schermen er bij hen thuis uitziet nu de gezondheid van Stef niet vanzelfsprekend is.

Meer beelden uit Lapland?

Deze video is de zesde vlog in een reeks. Heb je de andere afleveringen gemist? Bekijk ze hier terug! Nieuwsgierig naar Esther’s andere video’s voor de Wereldwijven? Bekijk de serie Off the grid in Lapland. De partner van Esther heeft een aantal jaren geleden een ernstig ongeluk gehad. Over die onzekere en heftige periode heeft Esther ook geschreven voor de Wereldwijven. Lees alle blogs in Esther’s serie.

Over dit Wereldwijf: Esther Quatfass - Zweden

Hej. Ik ben Esther en ik woon sinds 2014 met mijn partner in Västerbotten, Zweden. Daarvoor woonden we 7 jaar in Estland en oorspronkelijk kom ik uit Amsterdam. Ik houd ervan om afgelegen in de natuur te wonen, waar ik heerlijk kan schrijven aan mijn boeken en waar mijn partner zich met zijn sledehonden bezighoudt. Voor de Wereldwijven schrijf ik graag over de wisselwerking tussen de natuur, mijn belevenissen en mij als persoon.