Mijn geluk uitgedrukt in vijf woorden

Begin deze maand vroegen wij onze Wereldwijven wat geluk voor hen betekent. Iedereen heeft daar zo haar eigen idee over. Wereldwijf Amber hoefde er niet lang over na te denken en stuurde ons per ommegaande deze mooie blog. Kort en krachtig.

Want geluk? Dat is voor Amber het samenspel van vijf woorden…

Wereld - geluk
Foto’s: Amber van Veen

Geluk in vijf woorden

Geliefde: Samen is de wereld een stuk mooier! Er onvoorwaardelijk voor elkaar zijn, elkaars dromen begrijpen en stimuleren die na te jagen, zelfs als onze wegen daardoor – tijdelijk – zullen scheiden.

Eerlijk: Dat eerlijkheid niet altijd loont, heb ik helaas al een paar keer aan den lijve kunnen ondervinden. Toch zal ik altijd eerlijk blijven, zodat ik mij nooit hoef af te vragen wie ik wat heb verteld. Geen dubbele agenda’s in de archipel Malta en recht door zee!

Lachen: Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd! Lachen uit meligheid, maar ook glimlachen om kleine dingen: de schattige straatkat die mijn pad kruist, mijn moeder die een videocall beantwoordt met een kleimasker op haar gezicht, het competitieve karakter van mijn vriend, het eeuwige vuurwerk in Malta, met mijn collega’s in de dansstudio, de visserman op zijn krukje hopend op een goede vangst, een bord lekker eten, de zon die de kalkstenen gebouwen oranje aanlicht…

Uitslapen: Als danseres ben ik veelal 6 dagen per week aan het werk (drie weken op, één week af) en sowieso 24/7 met mijn lichaam bezig. Het ultieme geluksmoment voor mij is uitslapen: geen wekker, geen verplichtingen… mij nog een keer omdraaien en alleen meer sweet, sweet dreams!

Koesteren: Ik koester wat ik heb: gezondheid, een fantastische dansbaan met een contract voor het volgende seizoen 2023-2024 reeds in the pocket, mijn mediterrane leven, de meer dan 300.000 zonuren die Malta rijk is (gratis vitamine D), het warme gezin waar ik uitkom, een paar goede vrienden, de verrijking van een superlieve schoonfamilie en al mijn toekomstplannen.

Over dit Wereldwijf: Amber van Veen - Malta

Hi, mijn naam is Amber van Veen, geboren in 1999 te Amsterdam. Toen ik 12 jaar oud was vertrok ik naar een Belgisch internaat voor een 6-jarige balletopleiding. Op mijn 18e trok ik per bus, trein, vliegtuig en Blablacar in mijn eentje door Europa om balletaudities te doen. Vanaf september 2019 woon ik in Malta en ben ik professioneel danseres bij het gezelschap ZfinMalta. Toen ik met mijn academische dansopleiding op mijn 8e begon, kreeg ik te horen: “Realiseer je dat 2, hooguit 3 leerlingen van deze klas de eindstreep zullen halen.” Mijn pad naar de eindstreep was alles behalve gepolijst, maar... nu leef ik mijn dansdroom!