Staycation in Nederland: zo maak je er iets bijzonders van

door gepubliceerd op 22 mei 2023Tags: , , , , ,

Sinds de pandemie is de term staycation een trend geworden. Op vakantie gaan zonder de stress van vluchten en het vele reizen. Het klinkt als de ideale ontspannende vakantie. Net in de twee jaar dat reizen vrijwel onmogelijk was, hebben mensen de voordelen van een staycation ontdekt. Zo kan je makkelijk op vakantie in eigen land door bijvoorbeeld een vakantiehuis in Nederland te boeken in een mooie omgeving.

Hieronder zetten we graag de voordelen van een staycation voor je op een rij.

Innovatief ontspannen en plezier maken

Een vakantie brengt je naar nieuwe plaatsen en laat je nieuwe dingen ervaren. Maar er is niet één manier om plezier te hebben, toch? Een staycation kan net zo leuk zijn. Het plezier en de opwinding zijn misschien zelfs nog groter omdat staycation voor veel mensen nog nieuw is. Reizen is ontdekken met een flinke dosis plezier, vreugde en avontuur. Een staycation bevat alle bovengenoemde elementen in ruime mate. Een vakantiehuis Nederland boeken kan een leuke manier zijn om een mooi stukje van ons eigen land te (her)ontdekken.

Een staycation kan makkelijk in je eigen woning of in een vakantiehuis in Nederland. Wat je ook kiest, de reisafstanden zijn beperkt waardoor je meer tijd op de locatie doorbrengt. Je hoeft je geen zorgen te maken om het halen van je vlucht of trein, want in het slechtste geval kan je gewoon met je eigen auto rijden naar je bestemming. Kortom, je bent meer ontspannen dan wanneer je een vakantie naar een ver land boekt. Een staycation is een geweldige optie voor iedereen, maar vooral voor mensen die op zoek zijn naar een pauze van een burn-out-veroorzakende routine.

Staycation: herontdek je eigen land op een goedkopere manier

Met een staycation hoef je geen geld uit te geven aan dure zaken als vliegtickets, buitenlandse accommodaties of reiskosten. Als je een vakantiehuis in Nederland boekt hoef je zelfs ook geen geld te spenderen aan restaurants want vaak kan je zelf koken in je eigen keuken. Volgens dit onderzoek is net de steeds groter wordende behoefte aan een duidelijkere all-in prijs de reden waarom vakantiehuizen en staycations zo populair zijn tegenwoordig.

Het is een typisch gegeven. Mensen reizen graag en vaak, maar kennen vaak hun eigen omgeving of land niet. Een staycation geeft je de kans om je omgeving te verkennen en je eigen land te ontdekken. Boek bijvoorbeeld een vakantiehuis in een regio waar je nog niet vaak geweest bent en laat je verrassen door nieuwe interessante plekken waar je geen weet van had. Een staycation geeft je ook de mogelijkheid om klassieke plekken opnieuw te ontdekken en te beleven.

Aandacht voor jezelf en… je huisdieren!

Een staycation vraagt niet te veel van jou, ook niet van je tijd en geld. Je hoeft alleen maar creatief te zijn en je kunt genieten! Van nature geeft een staycation je meer tijd met jezelf. Je kunt de tijd gebruiken om jezelf te ontdekken. Als je je eigen staycation plant, thuis of in een vakantiehuis Nederland, kun je weer contact maken met je creatieve kant. Door je over te geven aan activiteiten die je leuk en lekker vindt, ontspan je.

Een staycation is ook een gelegenheid om jezelf eindeloos te verwennen. Je zou een hele dag in je plaatselijke spa kunnen doorbrengen om je lichaam te verjongen. Geef jezelf een gastronomische traktatie in het plaatselijke restaurant. Werk het allemaal uit met een wandeling op het strand, of gewoon een wandeling door de stad, afhankelijk van de attracties die je stad biedt.

Bij een staycation hoef je je huisdieren niet thuis te laten bij een dierenoppas. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over vlucht- en hotelregels voor huisdieren. Met een staycation kun je ze overal mee naartoe nemen. Zo laat een vakantiehuis in Nederland vaak ook huisdieren toe en kan je met je hond genieten van memorabele momenten samen.

Staycation? Fijn vertrouwd gevoel en minder stressvol

Het kan avontuurlijk zijn om naar een onbekend vreemd land te gaan. Maar soms kunnen de plaatselijke wetten en gebruiken het avontuur overboord gooien. Je kunt in de problemen komen als je de plaatselijke taal niet kent, of erger nog, als je verkeerd wordt geïnterpreteerd. Een staycation voorkomt al die onnodige problemen, omdat je een plek verkent waar je ´thuis´ bent! Met een staycation in een vakantiehuis in Nederland kun je genieten van een vakantie zoals die hoort te zijn – zonder stress en met veel plezier.

Meer reis- en vakantie inspiratie? Lees dan zeker onze blogs op dewereldwijven.com.

Over dit Wereldwijf: De Wereldwijven

De Wereldwijven vertellen verhalen die inspireren, verbinden en in beweging brengen voor een tolerante, duurzame en gender-gelijke wereld.