Waarom een buitenlandse zorgverzekering handig is voor reizigers!

Gastschrijfster

Reizen is een fantastische manier om nieuwe plaatsen te ontdekken en bijzondere ervaringen op te doen. Of je nu voor zaken of plezier reist, het is belangrijk om goed voorbereid te zijn op onvoorziene gebeurtenissen, zoals ziekte of letsel. Eén van de beste manieren om dit te doen is door een buitenlandse zorgverzekering af te sluiten voordat je op reis gaat.

In dit blog vertellen we graag waarom en hoe je die buitenlandse zorgverzekering voor je volgende (zaken)reis beter kunt regelen.

Voordelen van een buitenlandse zorgverzekering

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het afsluiten van een buitenlandse zorgverzekering. De belangrijkste is de kostenbesparing als er iets mis gaat (iets waar we van tevoren liever niet over nadenken). In sommige landen kunnen medische kosten erg hoog zijn, vooral als je naar een privékliniek moet. We denken misschien snel aan privézorg in minder ontwikkelde landen, maar vergis je niet. Wie ernstig ziek wordt of letsel oploopt in de Verenigde Staten krijgt al snel te maken met de peperdure ziektekosten die hier heel ‘gewoon’ zijn. Door het afsluiten van een buitenland zorgverzekering ben je gedekt voor deze kosten, waardoor je onverwachte uitgaven kunt vermijden en kunt genieten van je reis zonder je zorgen te maken over de financiële gevolgen van ziekte of letsel.

Een ander voordeel van een buitenlandse zorgverzekering is snellere toegang tot medische zorg. In sommige gevallen kan het moeilijk zijn om medische zorg te verkrijgen in het buitenland, vooral als je de taal niet spreekt of niet bekend bent met het zorgsysteem. Met een buitenlandse zorgverzekering heb je toegang tot een netwerk van zorgverleners die ervoor zorgen dat je snel de juiste medische behandeling krijgt.

Daarnaast biedt een buitenlandse zorgverzekering gemoedsrust. Reizen kan stressvol zijn, vooral als je je zorgen maakt over je gezondheid. Door het afsluiten van een buitenlandse zorgverzekering kun je genieten van je reis zonder je zorgen te maken over de gevolgen van ziekte of letsel. 

Soorten buitenlandse zorgverzekeringen

In 2023 zijn er naar verwachting meer mogelijkheden dan ooit tevoren om een buitenlandse zorgverzekering af te sluiten. Naarmate de wereld steeds meer verbonden raakt en mensen steeds vaker reizen, groeit ook de vraag naar buitenlandse zorgverzekeringen. Dit heeft geleid tot een toename van het aantal aanbieders en dekkingsopties, waardoor reizigers meer keuze hebben dan ooit tevoren.

Het is verstandig om de zorgverzekering premies 2023 te bekijken en te vergelijken voordat je een keuze maakt. Er zijn namelijk verschillende soorten buitenlandse zorgverzekeringen beschikbaar, variërend van tijdelijke verzekeringen die de duur van je reis dekken, tot jaarlijkse polissen die je gedurende het hele jaar beschermen, waar ter wereld je ook gaat. Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende dekkingsopties aan, zoals dekking voor spoedeisende tandheelkundige zorg of voor avontuurlijke sporten. 

Waarom het afsluiten van een buitenlandse zorgverzekering verplicht kan zijn

In sommige gevallen is het afsluiten van een buitenlandse zorgverzekering niet alleen een slimme zet, maar zelfs verplicht. Dit is bijvoorbeeld het geval als je naar landen reist waar een zorgverzekering verplicht is om een visum te krijgen. Zo vereist bijvoorbeeld de Schengenzone, die uit 26 Europese landen bestaat, dat reizigers een geldige zorgverzekering hebben die de kosten van medische zorg in het buitenland dekt. Zonder een geldige zorgverzekering kan de toegang tot zulke landen dus worden geweigerd. Wist jij dat?

Het is daarom belangrijk om goed te controleren of er voor het land van jouw bestemming een verplichting geldt en om tijdig een passende verzekering af te sluiten. Maar zelfs als er geen wettelijke verplichting is, is het aan te raden om voor vertrek een buitenlandse zorgverzekering af te sluiten. Zo voorkom je onverwachte kosten en kun je met een gerust hart genieten van je reis.

Over dit Wereldwijf: Gastschrijver

De Wereldwijven nodigen ook gastschrijvers en gastfilmers uit om zo nu en dan hun inspirerende verhalen te delen. Deze verhalen of videos gaan over onderwerpen die nauw aansluiten bij onze zoektocht naar authenticiteit, echtheid, diepgang en verbinding. Lees mee en laat je inspireren.